Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendonderdag 13 december 2012
Aarnoudse/Binnenland bekert verder na winst op Groene Uilen (Heren 1 Team)


Woensdagavond werd in de Driesprong in Barendrecht het bekerduel tussen Aarnoudse/Binnenland en Groene Uilen beslist in het voordeel van de thuisploeg. De wedstrijd stond eigenlijk gepland voor afgelopen zaterdagavond, maar Groene Uilen moest toen verstek laten gaan vanwege de weersomstandigheden.
Bij Binnenland ontbraken Yasalde pas Costa en Reinier van Vilsteren, ook Groene Uilen miste een aantal spelers. Groene Uilen bezet momenteel de tweede plek in de promotiedivisie.
 
Floris de Jong opent de score vanachter de driepuntslijn en in de volgende aanval herhaalt hij zijn kunstje: 6-0.
Pas bij 8-0 weet Groene Uilen voor het eerst te scoren en daarna komt de ploeg uit Groningen beter in zijn spel. Vooral dicht bij de basket weten de bezoekers het de thuisploeg bijzonder lastig te maken en het lengte voordeel goed uit te buiten. Toch blijft Binnenland het gehele eerste kwart aan de goede kant van de score: 20-19.
 
Ook in het tweede kwart blijven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Via driepunters van Raven Hoogenveen en Sander Trommelen loopt Binnenland even weg 30-23, maar enkele minuten later is Groene Uilen alweer bijna langszij gekomen 32-30. Via Floris de Jong (driepunter) en een prachtige score van Kevin Karam komt de thuisploeg op 37-30, maar vlak voor de rust trekken de bezoekers de stand toch weer gelijk. Ruststand 37-37.
Aan het begin van het derde kwart weet Binnenland via een score van Sander Trommelen en een driepunter met bonus van de goed spelende Lars Jansen direct weer een gaatje te slaan: 43-37. Tot halverwege het derde kwart weet Groene Uilen in de buurt te blijven, maar dan begint de uitstekende verdediging van de thuisploeg zijn vruchten af te werpen. Aarnoudse/Binnenland weet het kwart met 22-12 te winnen en is nu duidelijk de betere ploeg op het veld.
 
Met een 59-49 stand beginnen beide ploegen aan het laatste kwart. Door een aantal rake schoten van de boomlange Groningse center Kortekaas blijft Groene Uilen nog in de buurt van de Barendrechters. Maar dan geeft Binnenland vol gas. De thuisploeg neemt de bezoekers in de houtgreep en weet het via balwinsten vanuit een prima verdediging snel uit te lopen naar 78-55. Maar liefst 4 aanvallen op rij wordt er vanuit een driepunter gescoord (Floris, 2x Raven en Sander) . Als Mitchell Lieveld zijn seizoen debuut mag maken gaat het publiek er nog eens goed voor zitten. Vlak voor het einde van de wedstrijd kan het publiek een spectaculaire alley-oop dunk van Sjoerd van Vilsteren uit een prachtige pass van Sander Trommelen bejubelen. De laatste neemt met een verre driepunter ook de laatste score voor zijn rekening. Eindstand : 83-57.
Met deze overwinning plaatst Aarnoudse/Binnenland zich voor de laatste 16 in de bekercompetitie. In de volgende ronde mag de ploeg het opnemen tegen de regerende landskampioen EiffelTowers uit Den Bosch.
 
De wedstrijd wordt gespeeld op maandag 21 januari 2013 om 20:45 in de Driesprong in Barendrecht.
Scores: Sander 15 (8 rebounds, 6 assists, 3 steals), Lars Jansen 14 ( 3 assists), Raven Hoogenveen 14 (4 assists), Floris 12, Kevin 10 (4 steals), Sjoerd 10 (7 rebounds, 5 assists), Steven 5 (5 rebounds), Martijn 2, Mitchell 1         

www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl

Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.