Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 13 januari 2013
Aarnoudse/Binnenland verslaat Almonte (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar heeft Aarnoudse/Binnenland een belangrijke overwinning geboekt op een concurrent voor de final four, BC Almonte uit Eindhoven. Met Yasalde weer in de gelederen, maar nog altijd zonder de geblesseerde Reinier van Vilsteren, start de thuisploeg zeer voortvarend. Op de tribune zit de volledige klas 7a van de Groen van Prinsterer lagere school om het team flink aan te moedigen.  In de eerste aanval wil Sjoerd van Vilsteren het in grote getale opgekomen publiek vermaken met een baseline dunk, maar de harde fout die op hem wordt gemaakt, wordt niet bestraft door de scheidsrechters. Lars opent de score vanachter de driepuntslijn, gevolgd door een score van Kevin. De Barendrechtse verdediging staat als een huis en de vele rebounds en steals worden goed verzilverd. Als Lars zijn tweede driepunter binnen schiet halverwege het eerste kwart, is de stand 14-5. Via scores van Yasalde, Lars (2x) en Martijn loopt Binnenland verder uit naar 20-7. Het kwart eindigt met een 24-7 stand voor de thuisploeg.
In het tweede kwart begint de aanvalsmachine van de thuisploeg te haperen. Veel schoten worden gemist, aanvallen worden niet lang genoeg doorgespeeld en ook wordt er regelmatig balverlies geleden. Het is te danken aan de prima verdediging van de thuisploeg dat de bezoekers uit Eindhoven niet kunnen profiteren van het matige aanvalsspel van de Barendrechters. Het kwart wordt uiteindelijk gewonnen door Almonte met 12-14, maar de ruststand is nog duidelijk in het voordeel van Aarnoudse/Binnenland: 36-23.
Na de rust probeert de thuisploeg het aanvallende ritme weer op te pakken, dat blijkt geen eenvoudige opgave. Een aantal weken zonder wedstrijden en onregelmatig trainingen lijken de ploeg wat roestig te hebben gemaakt. Op de inzet en de wil om te winnen is niets aan te merken en daarmee blijft de ploeg het de opponent bijzonder lastig maken. Van de scheidsrechters mag ook bijzonder veel deze wedstrijd en dus ontstaat er een behoorlijk fysiek gevecht. Lars is uitstekend op dreef en ook Kevin speelt een van zijn betere wedstrijden van het seizoen. Toch komt Almonte steeds dichter bij de thuisploeg en halverwege het derde kwart is het verschil nog maar 8 punten: 43-35. Scores van Steven en Lars geven de thuisploeg weer even wat lucht: 47-35. In de volgende minuten weten beide ploegen helemaal niet te scoren en wordt er vooral keihard verdedigd. Een score met bonus van Floris doorbreekt de ban voor de thuisploeg, die vervolgens afstand lijkt te nemen van de Eindhovense ploeg. Met een driepunter krijgt center Steven do Livramento het publiek op de banken en bepaalt hij tevens de eindstand van het derde kwart op 57-39.
In het laatste kwart lijkt Aarnoudse/Binnenland de kluts volledig kwijt in de aanval. Maar liefst 5 minuten weet de ploeg niet te scoren en biedt het op die manier Almonte de kans om terug te komen in de wedstrijd: 57-48. Een score met bonus van Kevin zet de thuisploeg weer op het juiste spoor. Lars kan zijn goede wedstrijd bekronen met 8 punten op rij, Almonte kiest er voor om snel fouten te maken en die zijn vanavond wel aan Lars besteedt (12-12). Binnenland wint uiteindelijk met 72-60 en boekt daarmee een belangrijke overwinning in de strijd om een plek bij de bovenste 4.
Scores: Lars Jansen 23 (3 assists, 3 steals), Kevin Karam 12 (13 rebounds), Yasalde pas Costa 8 (3 steals), Floris de Jong 8, Sjoerd van Vilsteren 6 (5 rebounds, 3 assists), Steven do Livramento 5 (8 rebounds), Martijn van Noordenne 4, Raven Hoogenveen 3 en Sander Trommelen 3 (7 rebounds)


www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.