Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendinsdag 22 januari 2013
Aarnoudse/Binnenland verliest eervol van EiffelTowers (Heren 1 Team)


Al weken was uitgekeken naar de confrontatie tegen landskampioen EiffelTowers uit Den Bosch. EiffelTowers nam de Barendrechtse ploeg zeer serieus, getuige het bezoek van de technische staf aan de zaterdagavond wedstrijd tegen Apollo in Amsterdam en de door hen ingelaste training op zondag.
Voor de volgepakte tribunes in de Driesprong wist Binnenland prima partij te geven, maar moest het uiteindelijk toch de meerdere erkennen in EiffelTowers.
Binnenland wint de sprongbal en in de eerste aanval van de wedstrijd gooit Sander Trommelen een prachtige alley-oop pass op Sjoerd van Vilsteren die over een speler van EiffelTowers probeert heen te dunken. Helaas springt de bal weer uit de basket. Als Floris de Jong in de volgende aanval de score opent met een verre driepunter staat het publiek al op de banken. Bij EiffelTowers komen de scores vooral van center Will Carter en bij Binnenland lijkt iedereen gelijk goed in de wedstrijd te zitten. Aan het einde van het eerste kwart is de stand 18-18 en daarmee verbaast de thuisploeg vriend en vijand.
In het tweede kwart probeert EiffelTowers de Binnenlanders nog verder onder druk te zetten en dwingt het de thuisploeg tot het uiterste te gaan. International Peter van Paassen blijkt moeilijk af te stoppen door de Binnenlandse verdediging en EiffelTowers neemt een kleine voorsprong in de wedstrijd. Als de bezoekers omschakelen naar een zoneverdediging, gooit Floris de Jong direct een driepunter raak en ook Kevin Karam scoort een aantal keren knap. Het is jammer dat Binnenland slordig is vanaf de vrije worplijn en ook heeft de ploeg soms onnodig balverlies. Toch is de ruststand er een waar de Barendrechtse ploeg trots op mag zijn: 31-38.
In het derde kwart loopt EiffelTowers onder aanvoering van de sterk spelende Will Carter uit naar een voorsprong van 19 punten. Binnenland lijkt te capituleren, maar weet zich toch knap terug te knokken in de wedstrijd en de voorsprong te verkleinen naar 42-57. De thuisploeg wisselt prachtige aanvallen af met rommelig spel. Dat rommelige spel wordt vooral afgedwongen door de ijzersterke verdediging van de bezoekers, die de Barendrechters weinig pass opties gunnen.
Via een steal van Lars Jansen, die dunkend wordt verzilverd door Sjoerd van Vilsteren, zet Binnenland nog een keer vol aan. Twee scores van Steven do Livramento krijgen het publiek voor de zoveelste keer op de banken. Aarnoudse/Binnenland komt goed terug tot een achterstand van 12 punten en daarmee dwingt het EiffelTowers om tot het laatst geconcentreerd te blijven spelen. De wedstrijd eindigt in een overwinning voor EiffelTowers 52-71. Toch is ook de thuisploeg zeer content met deze uitslag. De grote winnaar van de avond is het Barendrechtse publiek dat heeft genoten van een prachtige wedstrijd, waarin de thuisploeg boven verwachting heeft gepresteerd.
Komende zaterdagavond ontvangt Aarnoudse/Binnenland koploper Orca’s in de Driesprong. Een confrontatie waar na de wedstrijd tegen EiffelTowers met vertrouwen naar uit wordt gekeken.
Scores: Kevin Karam 10, Sjoerd van Vilsteren 10 (7 rebounds, 3 steals), Lars Jansen 9 (5 rebounds), Raven Hoogenveen 6, Floris de Jong 6, Steven do Livramento 4, Sander Trommelen 3 (4 rebounds, 3 assists), Yasalde pas Costa 2, Martijn van Noordenne 2.   www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.