Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 24 februari 2013
Aarnoudse/Binnenland toont mentale veerkracht (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


Na de knappe uitzege vorige week in Utrecht tegen Cangeroes, wachtte wederom een final four concurrent voor de Barendrechtse ploeg. De eerder gespeelde uitwedstrijd tegen Hoppers uit Hoorn was vrij kansloos verloren, maar deze wedstrijd moest worden gewonnen om in de race te blijven voor de final four.
Hoppers moet het doen zonder Pascal Balm die vanaf januari in de eredivisie speelt bij BC Apollo. Bij Binnenland moet uit de warming-up blijken of Floris de Jong kan spelen, omdat hij maandag op de training door zijn enkel was gegaan. Floris blijkt inzetbaar. Ook Steven do Livramento kampt met een enkelblessure, maar lijkt ook te kunnen spelen.
De thuisploeg neemt direct een 8-0 voorsprong. Deze voorsprong is vooral te danken aan de slappe start van de bezoekers. Al snel blijkt dat Binnenland ook zijn vizier niet op scherp heeft staan. De ploeg mist vele opgelegde kansen en ziet Hoppers eenvoudig aanhaken: 8-6. Via een driepunter van Lars Jansen loopt de thuisploeg weer wat uit naar 13-8, maar toch het spel is duidelijk onder de maat. Dan valt Binnenland bijna 3 minuten helemaal stil en begint de aanval van de Hoppers steeds beter te lopen. De ploeg kan steeds door het midden penetreren en daardoor keer op keer goede kansen creëren. De eindstand van het eerste kwart is 13-17.
In het tweede kwart vecht Binnenland vooral tegen zichzelf. De ploeg blijft alsmaar kansen missen, speelt in een te laag tempo en verliest ook regelmatig de bal. Hoppers is inmiddels goed op stoom gekomen en kan in deze fase niet worden afgestopt door de Binnenlandse verdediging: 13-26. Pas na 4 minuten in het tweede kwart doorbreekt Raven Hoogenveen de ban door te scoren voor de thuisploeg. Via Kevin Karam en Sander Trommelen komt Binnenland weer een beetje beter in zijn spel, maar verdedigend heeft de ploeg nog geen antwoord op het aanvalsspel van Hoppers: 20-33.
Vooral de nieuwe Hoornse aanwinst Ibrahim Mohammed en Jeffrey Andries de Vries zijn een ware plaag voor de thuisploeg. Ruststand 24-37.
Na de rust probeert Aarnoudse/Binnenland zich volledig te concentreren op de verdediging, maar is het toch weer Hoppers dat via 2 driepunters van Freek Hummel verder uitloopt naar 26-45. Raven antwoordt ook met een driepunter en Binnenland begint langzamerhand wat beter te spelen. De ploeg gaat steeds beter verdedigen en krijgt de Hoornse aanval meer en meer onder controle. Via scores van Lars, Sjoerd en Kevin verkleint het de achterstand tot 35-45 in de 6de minuut van het 3de kwart. Driepunters van Lars en Floris brengen de thuisploeg binnen de 10 punten grens, 41-50, en langzamerhand begint het geloof in een goede afloop weer te groeien. Eindstand 3de kwart 43-52.
De eerste drie minuten van het 4de kwart wordt er door beide ploegen niet gescoord, dan scoort Raven met een belangrijke driepunter: 46-52. Binnenland ruikt zijn kans en via scores van Sander en de goed spelende Martijn van Noordenne komt de ploeg zelfs bijna langszij 50-52. Een zenuwslopende eindfase breekt aan. Binnenland heeft nu het betere van het spel, maar kijkt toch steeds tegen een kleine achterstand aan. Als Hoppers op 55-60 komt, moet Binnenland met een passend antwoord komen. Dat antwoord wordt gevonden bij Sander Trommelen die zeer sterk speelt in deze fase van de wedstrijd. Met nog 1 minuut te spelen zet hij zijn ploeg op een 63-62 voorsprong. Hoppers kan vanaf de vrije worplijn, met nog 24 seconden op de klok, de leiding weer overnemen: 63-65. In de laatste aanval van de thuisploeg blijft de ploeg uiterst kalm en scoort Yasalde pas Costa de gelijkmaker 65-65. Hoppers krijgt nog 1 kans, maar weet die niet te verzilveren. Eindstand 4de kwart 65-65.
Door de succesvolle inhaalrace heeft de thuisploeg nieuwe energie bronnen kunnen aanboren. In de verlenging heeft Aarnoudse/Binnenland een droomstart. Doordat coach Amama een technische fout heeft gekregen, kan Sjoerd van Vilsteren 2 vrije worpen scoren. Als Sander een driepunter binnenschiet en Raven een steal verzilvert, loopt de thuisploeg razendsnel uit naar 72-65. Hoppers komt deze mentale dreun niet meer te boven en Aarnoudse/Binnenland kan een belangrijke, maar zeer zwaar bevochten overwinning binnenslepen. Eindstand 80-69
Scores: Sander 17 (13 rebounds, 5 assists), Kevin 12 (3 assists), Lars 12 (3 steals), Raven 10 (7 rebounds, 5 assists), Yasalde 10, Sjoerd 8 (8 rebounds, 5 assists, 3 steals), Martijn 6, Floris 5.               


www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.