Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 3 maart 2013
Aarnoudse/Binnenland komt net te kort tegen Leiden 2 (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


In de race naar de final four heeft Aarnoudse/Binnenland een gevoelige nederlaag geleden tegen het lager geklasseerde Leiden 2. Na twee belangrijke zeges op directe concurrenten trok de Barendrechtse formatie nu in de slotfase aan het kortste eind: 79-72.
Dat Leiden enorm gebrand was om te laten zien dat de ploeg veel meer in huis heeft dan de nederlaag met ruim 50 punten in Barendrecht deed vermoeden, was vanaf het begin duidelijk. De intensiteit in de wedstrijd lag dan ook direct vrij hoog. Na een gelijk opgaande beginfase neemt Binnenland halverwege het eerste kwart een 5-13 voorsprong. Via snelle omschakelingen van verdediging naar aanval en een sterke inside game komt Leiden goed terug: 15-17. Vlak voor het einde van het eerste kwart schiet Raven Hoogenveen met een driepunter zijn ploeg naar een 17-22 voorsprong.
In het begin van het tweede kwart kan Binnenland door een driepunter van Sjoerd van Vilsteren en scores van Floris de Jong en Lars Jansen uitlopen naar 21-29. Dan gaat Leiden fanatieker verdedigen en daarmee weet het de bezoekers in de problemen te brengen. Zelf weet Leiden vrij gemakkelijk te scoren, mede doordat Binnenland te veel rebounds weggeeft. De intensiteit aan beide kanten wordt nog maar eens opgevoerd en er ontstaat een prachtig gevecht. Vlak voor de rust heeft Leiden de achterstand weten om te bouwen naar een 37-33 voorsprong. Twee vrije worpen van Raven bepalen de ruststand op 37-35.
In het derde kwart probeert Binnenland de verdedigende druk op te voeren en ook de rebound beter te controleren. De ploeg beseft dat dit een heel ander Leiden is dan het team dat zo eenvoudig met ruime cijfers werd verslagen in de thuiswedstrijd. Halverwege het 3de kwart kijkt Aarnoudse/Binnenland toch weer tegen een 44-49 achterstand aan en is het zaak aan te haken. Via scores van uitblinker Lars Jansen en Yasalde pas Costa wordt het gaatje bijna gedicht 49-48. Als Binnenland in de laatste 2 minuten van het kwart aanvallend volledig stil valt en het verdedigend even niet helemaal bij de les is, kan Leiden weer uitlopen. Een noodschot van achter de driepuntslijn, van de goed spelende Leidse guard Brian Westerhout, bepaalt de eindstand van het 3de kart op 60-50. Binnenland moet vol aan de bak om deze wedstrijd nog in zijn voordeel te kunnen beslissen.
Via een aantal prima acties van Lars kan Binnenland aan het begin van het 4de kwart direct een 6-0 run plaatsen: 60-56. Dezelfde Lars zorgt 3 minuten voor het einde zelfs voor een voorsprong voor de bezoekers 64-65. Een zinderende slotfase wacht, waarin beide ploeg vol voor de winst gaan. Een driepunter van jeugdinternational Yannick Franke zet Leiden op een 68-65 voorsprong. Nadat Lars een van de twee vrije worpen benut, kan Leiden op 70-66 komen. Binnenland probeert Sander Trommelen onder de basket te zoeken en hij wordt foutief afgestopt. Sander scoort zijn eerste vrije worp, maar ook hij mist zijn tweede. Doordat Raven attent is in de aanvalsrebound kan hij zijn ploeg op 1 punt van de thuisploeg brengen: 70-69. De volgende Leidse aanval wordt vakkundig door Binnenland afgestopt en via een snelle fastbreak lijken de bezoekers de leiding te kunnen pakken in de slotfase. Sjoerd wordt echter dusdanig gehinderd doordat een speler van de thuisploeg op het laatste moment voor hem langs snijdt en hem uit balans haalt, zodat hij niet weet te scoren. Deze actie wordt als een “normale” fout beoordeeld door de scheidsrechters en dus moet Sjoerd vanaf de vrije worplijn proberen zijn ploeg op voorsprong te schieten. Hij mist zijn eerste poging, maar met de tweede brengt hij zijn ploeg op gelijke hoogte : 70-70. Een uitstekende actie van de Leidse center van der Linden zet de thuisploeg weer op een 72-70 voorsprong. In de volgende aanval kan Binnenland niet scoren en als ook de verdediging even niet attent is, kan Leiden een 74-70 voorsprong nemen. Als Binnenland overgaat tot het maken van fouten om de klok te stoppen, vindt scheidsrechter M.Sas het nodig om Sjoerd een opzettelijke fout te geven. Aangezien Sjoerd al eerder in de wedstrijd een opzettelijke fout heeft gekregen, omdat hij zich losrukte van een Leidse speler die hem vast hield, moet hij het veld met een diskwalificerende fout verlaten. De frustraties hierover lopen flink op binnen het Barendrechtse kamp en als Sander ook nog een technische fout ontvangt, kan Leiden vanaf de vrije worplijn een verdiende overwinning veiligstellen. Eindstand 79-72.
Scores: Lars 24, Sjoerd 15 (7 rebounds, 4 assists), Sander 9 (12 rebounds, 5 assists), Raven 8, Floris 4 ( 5 rebounds), Yasalde 4, Kevin 4, Steven 2.www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.