Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 10 maart 2013
Aarnoudse/Binnenland zet zaken recht in de tweede helft (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


Na de nederlaag vorige week in Leiden moest Binnenland zich herstellen in de thuiswedstrijd tegen MSV/Zeemacht uit Den Helder. Het blijft enorm spannend in de strijd om de final four en een nieuwe nederlaag zou de thuisploeg in een lastige positie brengen.
Aan het begin van de wedstrijd lijkt Binnenland geen kind te hebben aan de bezoekers, die een aantal maanden geleden in Den Helder nog te sterk bleken voor de Barendrechtse ploeg. In een hoog tempo loopt Binnenland zeer eenvoudig uit naar een 16-2 voorsprong na 5 minuten. Als Binnenland gaat wisselen lijkt plotseling de chemie verdwenen, er wordt slordig gespeeld en vele kansen worden niet verzilverd. Zeemacht weet via Joshua Kramer en Olaf Pedersen steeds beter in de wedstrijd te komen en aan het einde van het eerste kwart is de stand 23-17.
Ook in het tweede kwart weet Aarnoudse/Binnenland het juiste ritme niet meer te vinden en moet het toezien dat Zeemacht via 3 driepunters de voorsprong pakt in de wedstrijd: 25-26. Veldscores blijken bijzonder lastig voor de thuisploeg in dit kwart. Er zit geen tempo in het aanvalsspel en ook mist de ploeg overtuiging. In de verdediging is Binnenland niet in staat grip te krijgen op de bezoekers, die slim profiteren. Doordat de ploeg van de vrije worplijn het vizier wel op scherp heeft staan, blijft het nog redelijk in de buurt van de ploeg uit Den Helder. Ruststand 35-39.
Aan het begin van het derde kwart laat Binnenland direct zien uit een ander vaatje te willen tappen. Er wordt fanatieker verdedigd en ook speelt de ploeg duidelijk in een hoger tempo. Via scores van Sander, Lars en Yasalde weet Binnenland een 12-0 run te plaatsen en daarmee de achterstand om te buigen naar een 47-39 voorsprong. Joshua Kramer kan dan een aantal keren scoren en daarmee zijn ploeg in de race houden, maar het is duidelijk dat de Binnenlandse verdediging niet al te veel meer cadeau geeft. Daarmee legt de ploeg de basis voor de ommekeer in de wedstrijd. Kevin bepaalt de eindstand van het 3de kwart op 56-48.
In het 4de kwart opent Steven de score en in de volgende aanval schiet Floris zijn eerste driepunter van de avond binnen: 61-48. Zeemacht wil nog niet capituleren en komt terug tot 61-53, maar Raven herstelt de marge weer door 3 punten op rij te scoren: 64-53. Floris heeft dan de smaak te pakken gekregen en scoort 2 aanvallen achter elkaar via een driepunter: 70-56. Via een score met bonus van Sander kan Binnenland verder uitlopen en de wedstrijd 2 minuten voor tijd beslissen: 73-58. Zeemacht gooit de handdoek in de ring en omdat Binnenland nog even vol aanzet in de laatste 2 minuten kan het voorsprong nog verder vergroten en daarmee een ruime overwinning boeken. Eindstand: 83-59.
Doordat concurrenten Hoppers en Red Giants beide verloren doet Binnenland goede zaken met deze overwinning. Volgende week ontmoet Aarnoudse/Binnenland concurrent Red Giants in Meppel en op woensdagavond 20 maart komt Groene Uilen uit Groningen naar de Driesprong, aanvang 21:00 uur.
Scores: Raven 15, Lars 12, Sjoerd 11, Yasalde 11, Kevin 11, Sander 9, Floris 9, Steven 3, Martijn 2.


www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.