Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 17 maart 2013
Belangrijke uitzege Aarnoudse/Binnenland bij Red Giants (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


In het zinderende slot van de competitie heeft Aarnoudse/Binnenland in Meppel een belangrijke overwinning geboekt op concurrent Red Giants. Binnenland moest winnen om de voorsprong op de concurrenten voor de 4de plaats vast te houden en voor Red Giants was een overwinning pure noodzaak om nog kans te maken op de final four.
Red Giants laat direct in de openingsfase zien, vol voor de winst te willen gaan. De ploeg speelt met veel passie en probeert het tempo gelijk flink op te voeren. Red Giants begint verrassender wijs direct met een zoneverdediging, maar daar heeft Binnenland over het algemeen niet al te veel problemen mee. Na 4 minuten hebben de bezoekers een 8-12 voorsprong, maar via een driepunter van Wim van der Kamp komt Red Giants op 11-12. Binnenland kan dan via Sjoerd, Kevin en een driepunter van Floris de voorsprong weer vergroten naar 13-18. Dan hapert de aanval van de bezoekers even en kan Red Giants vlak voor het einde van het eerste kwart weer op gelijke hoogte komen: 20-20.
In het tweede kwart gaan beide ploegen lang gelijk op, maar halverwege dit kwart kan de thuisploeg door middel van een aantal driepunters een 32-26 voorsprong nemen. Scores van Sander en Kevin zorgen voor 34-30, maar Aarnoudse/Binnenland heeft duidelijk moeite om de aanval van de thuisploeg af te stoppen in deze fase van de wedstrijd. Aanvoerder Sjoerd neemt zijn ploeg dan op sleeptouw en zorgt met 7 punten op rij, waaronder een prachtige dunk en een driepunter in het rustsignaal weer voor de aansluiting. Ruststand 39-37.
Net als de voorgaande wedstrijden weet Aarnoudse/Binnenland de druk in de tweede helft goed op te voeren. Via scores van Kevin en Lars weet de ploeg de achterstand direct om te buigen in een 41-39 voorsprong. Maar onder aanvoering van Wim van der Kamp schroeft Red Giants het tempo verder omhoog en moet Binnenland alle zeilen bij zetten. Twee driepunters van Yasalde loodsen de ploeg door een moeilijke fase. Red Giants blijft de zoneverdediging handhaven, maar Aarnoudse/Binnenland weet steeds goed de openingen te vinden en door scores van Sander en Kevin loopt de ploeg uit naar een 50-58 voorsprong. Als Sjoerd zijn 4de persoonlijke fout krijgt, kan Red Giants optimaal profiteren. Een 10-0 run zorgt er voor dat de thuisploeg de achterstand kan ombuigen in een 60-58 voorsprong. Vlak voor het einde van het 3de kwart schiet Raven zijn ploeg met een driepunter weer op voorsprong: 60-61.
Red Giants beseft dat het voluit zal moeten in het laatste kwart om de wedstrijd te kunnen winnen. Na een score van Yasalde neemt de thuisploeg de controle volledig over en loop het uit naar een 70-63 voorsprong met nog 6 minuten te spelen. Als uitblinker Sjoerd weer terug in het veld komt, drukt hij direct zijn stempel op de wedstrijd. Via scores van Lars, Sjoerd (met bonus) en Kevin komt Binnenland binnen 2 minuten langszij 70-70. Vanaf dat moment weet Aarnoudse/Binnenland de verdedigende intensiteit zo hoog op te voeren dat de thuisploeg niet meer in staat is een fatsoenlijke aanval op te zetten. Red Giants weet in de laatste 6 minuten van de wedstrijd geen enkel punt meer toe te voegen aan haar totaal en daardoor kan Aarnoudse/Binnenland een zeer belangrijke zege bijschrijven. In de slotfase kan Binnenland vanaf de vrije worplijn het verschil nog aardig opvoeren. Eindstand: 70-82.
De basis voor de overwinning is, net als in voorgaande wedstrijden, gelegd door een ijzersterke verdediging in de tweede helft.
Komende woensdag om 21:00 uur ontvangt Aarnoudse/Binnenland Groene Uilen uit Groningen dat zich al heeft geplaatst voor de final four. Aanstaande zaterdag is Red Giants wederom de tegenstander, dit keer in de Driesprong, aanvang 16:00 uur.
Scores: Sjoerd 26 (7 rebounds, 3 steals), Kevin 16 (3 steals , 3 assists) , Yasalde 16 (5 steals), Sander 8 (9 rebounds, 5 assists, 6 steals), Lars 8, Raven 5, Floris 3.www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.