Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendonderdag 21 maart 2013
Aarnoudse/Binnenland verslaat ook Groene Uilen (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


In december had het thuisduel tegen Groene Uilen uit Groningen geen doorgang kunnen vinden vanwege weersomstandigheden, vandaar dat deze wedstrijd op een doordeweekse avond moest worden ingehaald. Aarnoudse/Binnenland begint scherp aan het duel en weet direct een 10-2 voorsprong te nemen. Nadat Groene Uilen weet terug te komen tot 10-8, kan de thuisploeg door een driepunter van Sander en een score van Raven weer uitlopen naar 15-8. Binnenland speelt prima teambasketbal in deze fase en daardoor kan de Groningse verdediging nog geen grip krijgen op de blauwe brigade. Eindstand eerste kwart 16-8.
Ook in het tweede kwart is Aarnoudse/Binnenland duidelijk de betere ploeg, via een dunk van Raven en een aantal scores van Lars loopt de thuisploeg ogenschijnlijk eenvoudig verder uit naar 24-13. Als Steven twee aanvallen achter elkaar scoort, waaronder een dunk, vergroot de thuisploeg de voorsprong naar 28-15. Vlak voor de rust heeft Aarnoudse/Binnenland een ruime 33-18 voorsprong opgebouwd, maar weet de Groningse ploeg de achterstand toch te verkleinen tot 33-23.
In het derde kwart proberen de bezoekers de verdedigende druk op de thuisploeg te vergoten en lijkt daarin te slagen. De scheidsrechters laten beide ploegen een fysiek, maar sportief duel uitvechten en dat komt de amusementswaarde ten goede. Beide ploegen missen vele kansen en derhalve ontstaat er vooral een verdedigend schouwspel. De intensiteit wordt met de minuut opgevoerd, maar daarmee sluipt ook steeds meer slordigheid in het spel van de thuisploeg. Groene Uilen heeft nu het betere van het spel en weet dan ook de achterstand aan het einde van het derde kwart te verkleinen tot 42-37.
In het 4de kwart blijft Groene Uilen de aanval van de thuisploeg grotendeels lamleggen. Bij een stand van 46-44 schiet Floris een driepunter raak en geeft daarmee zijn ploeg weer een zet in de goede richting: 49-44. Binnenland weet de 5 punten voorsprong tot 3 minuten voor tijd vast te houden: 51-46. Als Aarnoudse/Binnenland vervolgens 2 minuten niet weet te scoren komt Groene Uilen bijna langszij : 51-50. Een score van Yasalde zet de thuisploeg op 53-50, maar met nog 11 seconden op de klok komt Groene Uilen door een driepunter toch nog langszij: 53-53. In de laatste aanval houdt uitblinker Lars het hoofd koel en weet hij vanuit een goede penetratie de bal bij de vrijstaande Yasalde te brengen. Yasalde zijn schot gaat mis, maar Sander is zeer alert in de aanvalsrebound en scoort met nog 1.7 seconden op de klok. In de laatste aanval kan Groene Uilen de gelijkmaker niet scoren en dus wint Aarnoudse/Binnenland met 55-53. Komende zaterdag om 16:00 is Red Giants uit Meppel de tegenstander in de Driesprong.
Scores: Lars 14 (4 assists), Sander 10 (12 rebounds, 4 assists), Kevin 9 (5 rebounds, 3 assists), Sjoerd 6 (6 rebounds), Yasalde 4, Raven 4, Steven 4, Floris 3, Martijn 1
 
 


www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.