Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 24 maart 2013
Aarnoudse/Binnenland zet zegereeks voort (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


Na de zwaar bevochten overwinning op Groene Uilen afgelopen woensdag, moet Aarnoudse/Binnenland nu aantreden tegen Red Giants. De ploeg uit Meppel werd vorige week in eigen huis verslagen met 70-82 en heeft nog een theoretische kans op de final four. De thuisploeg moet het doen zonder aanvoerder Sjoerd van Vilsteren die in de ochtend een schorsing tegen zich hoorde uitspreken naar aanleiding van 2 onsportieve fouten tegen Leiden 2. Zelfs een ontlastende getuigenverklaring van de coach van Leiden, kon de tucht- en geschillen commissie er niet van overtuigen dat Sjoerd al zwaar genoeg gestraft was.
Kevin opent de score voor de thuisploeg in de eerste aanval, maar in de volgende minuten hebben beide ploegen moeite om een aanvallend ritme te vinden. Pas na 3 minuten begint er wat tempo te komen in de wedstrijd en wordt er veelvuldig gescoord. Het is duidelijk dat beide verdedigingen nog niet naar behoren functioneren. Na 6 minuten staat er een gelijke stand op het bord : 17-17. Dan weet Binnenland een kleine run te plaatsen en kan het een 22-19 voorsprong nemen. Aan het einde van het eerste kwart is de stand 24-23.
Het tweede kwart begint met een driepunter van Floris, 27-23, maar door middel van een aantal aanvallende rebounds komt Red Giants weer op gelijke hoogte 27-27. De thuisploeg probeert steeds goed de basket aan te vallen en kan vanaf de vrije worplijn weer een voorsprong nemen: 31-27. Dan begint Red Giants plotseling achter elkaar driepunters te scoren en plaatst het een 0-11 run. Tussenstand: 33-40. In de laatste minuut voor rust weer Aarnoudse/Binnenland de opgelopen schade weer grotendeels te herstellen. Ruststand 39-40.
Een score van Lars zet de thuisploeg aan het begin van het 3de kwart direct weer op voorsprong, 41-40. De Barendrechters hebben de verdedigende druk duidelijk flink op weten te voeren, waardoor de bezoekers maar moeilijk dicht bij de basket kunnen komen. Met een prachtige baseline dunk van Raven leidt hij een goede aanvallende fase van zijn ploeg in. De thuisploeg loopt eenvoudig uit naar een 53-44 voorsprong en lijkt de controle over de wedstrijd te hebben genomen. In het hele derde kwart staat de thuisploeg slechts 6 punten toe aan de bezoekers uit Meppel. Omdat de thuisploeg af en toe nog wat slordig is in de afwerking, blijft de voorsprong nog binnen de 10 punten aan het einde van het derde kwart : 53-45.
Via scores van Floris en de goed spelende Yasalde vergroot Aarnoudse/Binnenland de voorsprong direct naar 57-45. Een score met bonus voor Red Giants brengt de ploeg weer binnen de 10 punten grens: 57-48. Een goede invalbeurt van Steven, die 3 aanvallen achter elkaar scoort, zorgt ervoor dat de thuisploeg weer kan uitlopen naar 63-50. Als Floris zijn tweede driepunter van de wedstrijd binnen schiet, lijkt de strijd gestreden: 68-50. Hoogtepunt van het 4de kwart is een prachtige dribbelactie van Lars waarbij hij in een zeer hoog tempo een tegenstander door zijn benen speelt, als de aanval wordt afgerond na diverse snelle passes is de euforie compleet. Toch probeert Red Giants nog een keer aan te zetten en komt het terug tot 66-55. De overwinning voor Binnenland komt echter niet meer in gevaar: Eindstand: 68-57.
Wederom een wedstrijd waarin Binnenland laat zien dat het met een ijzersterke verdediging wedstrijden kan beslissen. Met deze overwinning zet Aarnoudse/Binnenland een goede stap richting de final four. De ploeg heeft nog 2 overwinningen uit de laatste 4 wedstrijden nodig om zich te plaatsen voor de halve finale.
Volgende week vrijdagavond om 21:15 uur speelt Aarnoudse/Binnenland tegen Rotterdam Basketball 2 in de Alexanderhal in Rotterdam.
Scores: Yasalde 13 (4 rebounds), Sander 10 (12 rebounds, 6 assists), Raven 10 (8 rebounds), Kevin 10 (6 rebounds, 5 assists), Lars 9 (7 rebounds), Floris 8, Steven 6 (5 rebounds), Martijn 2


www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.