Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 14 april 2013
Moeizame overwinning Aarnoudse/Binnenland in streekderby (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


In Rotterdam wist Aarnoudse/Binnenland 2 weken geleden, na een zeer zwakke eerste helft, een relatief eenvoudige 64-81 overwinning te boeken op Rotterdam Basketball 2. Voor Rotterdam stond er alleen nog de eer op het spel, voor Binnenland is een overwinning noodzakelijk om de derde plaats te verdedigen.
In het eerste kwart kan Binnenland maar geen grip krijgen op de frank en vrij spelende Rotterdamse ploeg die steeds goed weet te penetreren en op die manier open schoten weet te creëren. Aanvallend wordt Binnenland in dit kwart vooral gedragen door Sander en Lars. De afstandsschoten willen niet vallen en dus worden de kansen meer inside gezocht. Het gehele eerste kwart heeft Rotterdam Basketball 2 het betere van het spel en blijft Binnenland zoeken naar manieren om de goed spelende bezoekers af te stoppen. Eindstand 1ste kwart: 22-23.
In het tweede kwart is er een belangrijke rol weggelegd voor Martijn die het tempo in de aanval op weet te schroeven en zelf ook een belangrijke bijdrage aan de score kan leveren. Langzamerhand krijgt Aarnoudse/Binnenland meer grip op de Rotterdamse ploeg en wordt een kleine voorsprong opgebouwd. Als bankspeler Stef halverwege het kwart mag invallen pakt ook hij gelijk een rol door een aanvallende rebound en 2 scores op rij te maken. Nog steeds vallen de afstandsschoten van de thuisploeg niet en moet de ploeg op andere manieren aan zijn punten komen. Een alley-oop dunk van Sjoerd en een dunk van Sander behoren tot de hoogtepunten van dit kwart. Beide ploegen gaan rusten met een 43-37 voorsprong voor de thuisploeg.
In het derde kwart moet Binnenland het vooral van teambasketball hebben. Individueel kan niemand echt zijn stempel drukken op dit kwart van de wedstrijd. Als de thuisploeg een voorsprong van 10 punten heeft opgebouwd, lijkt het de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar Rotterdam blijkt een hele taaie tegenstander in deze wedstrijd. Binnenland heeft wel de pech dat een aantal overtredingen op acties onder de basket niet worden bestraft en dat biedt Rotterdam de gelegenheid om de achterstand weg te poetsen. Bij Rotterdam trekken Vincent van Sliedregt en Michael Kok de kar. Vooral van Sliedregt kan door niemand worden afgestopt en scoort er vrolijk op los. Eindstand derde kwart: 56-56.
In het laatste kwart verhoogt Aarnoudse/Binnenland de verdedigende druk en neemt het onder aanvoering van Lars en Sander weer het initiatief. Halverwege het vierde kwart komen beide ploegen toch weer op gelijke hoogte 62-62. Dan weet Binnenland een aantal goede verdedigende stops te forceren en via fastbreaks een voorsprong van 6 punten op te bouwen. Steven bewijst zijn ploeg een goede dienst door zowel in de aanval als in de verdediging een belangrijke bijdrage te leveren. Vlak voor tijd weet Rotterdam via een driepunter weer op 72-69 te komen. Op een slimme manier wordt de Rotterdamse press uitgespeeld en kan Lars vanaf de vrije worplijn de overwinning veilig stellen. Eindstand 74-69.
Met deze veertiende zege in de laatste zestien wedstrijd blijft Aarnoudse/Binnenland derde in de competitie. Rotterdam speelde een prima wedstrijd en dwong Aarnoudse/Binnenland om volle bak te spelen. Voor de thuisploeg een goede zaak om op die manier de scherpte voor de belangrijkste wedstrijden van het seizoen vast te houden.
Scores: Sander 21 (10 rebounds, 7 assists, 3 steals), Lars 14 (4 rebounds, 5 assists), Martijn 9 (4 rebounds), Sjoerd 7 (8 rebounds, 3 assists), Steven 7 (6 rebounds), Raven 6 (4 rebounds), Stef 4, Kevin 3 (4 rebounds), Floris 3.www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.