Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 13 mei 2013
Aarnoudse/Binnenland komt te kort tegen Orca’s (Heren 1 Team)


In een fantastische atmosfeer is Aarnoudse/Binnenland er niet in geslaagd om het kampioenschap van de promotie divisie binnen te slepen. De Barendrechtse ploeg moest zijn meerdere erkennen in Orca’s uit Urk. Orca’s opent de score met een driepunter van Rikus Ten Napel. Binnenland creëert een aantal goede  kansen, maar weet deze niet te verzilveren. Toch weet Aarnoudse/Binnenland door scores van Kevin en Lars een 4-3 voorsprong te nemen na 3 minuten. Tot aan de 7de minuut van het eerste kwart houden beide ploegen elkaar goed in evenwicht: 11-10. Dan weet Orca’s een 0-7 run te plaatsen en wordt het kwart afgesloten met een 11-17 stand. In het tweede kwart blijft Binnenland veel moeite hebben om een aanvallend ritme te vinden. De afstandsschoten willen niet vallen en ook worden diversen lay-ups gemist. Orca’s verdedigd zeer fysiek en omdat dat wordt toegestaan moet Binnenland naar andere manieren zoeken om tot scoren te komen. De ploeg probeert Sander meer instelling te brengen en die tactiek lijkt goed uit te pakken. Bij Orca’s is Jesper Jobse ontketend en kan niet worden afgestopt in dit kwart. Hij scoort maar liefst 13 van de 19 Urkse punten. Bij een 22-31 stand weet Binnenland zich terug te knokken naar 26-33. In de laatste aanval van de eerste helft schiet center de Urkse Yentl Ellens een driepunter binnen. Ruststand 26-36. Aan het begin van het derde kwart is Binnenland de betere ploeg. Yasalde pakt direct een steal en scoort. Door scores van Sander, Kevin en weer Yasalde komt de ploeg terug naar 34-40. In de 7de minuut van het derde kwart lijkt Binnenland helemaal los te komen. Sjoerd weet vanaf de vrije worplijn en achterstand terug te brengen tot 38-42 en het in groten getale opgekomen Barendrechtse publiek gaat helemaal achter de ploeg staan. In de laatste minuten van het derde kwart kan Orca’s toch weer uitlopen en als uitblinker Jesper Jobse in de zoemer een driepunter binnenschiet is de teleurstelling af te lezen op de Binnenlandse gezichten. Eindstand derde kwart 40-51. Aarnoudse/Binnenland blijft vechten voor wat het waard is en weet Orca’s 4 minuten lang van het scoren af te houden in begin het 4de kwart. Het probleem blijft dat Binnenland zelf te moeizaam tot score kan komen. Het afstandsschot wil absoluut niet vallen en ook de penetraties worden vakkundig afgestopt door de Urkse ploeg, Bij een 44-51 stand probeert Binnenland schutter Floris een aantal keren vrij te spelen, helaas treffen zijn schoten geen doel en kan Binnenland de aansluiting niet vinden. Als Orca’s vervolgens wel driepunters binnen begint te schieten, lijkt de achterstand te groot te worden voor de Barendrechters: 46- 60. Het ruimschoots aanwezige meegereisde publiek uit Urk laat zich steeds luider horen en dat zorgt voor een prachtige ambiance. In de laatste 2 minuten kan Orca’s de voorsprong nog flink uitbreiden en daarmee de enigszins geflatteerde eindstand bepalen op 53-74.

Ondanks dat Aarnoudse/Binnenland heeft gevochten voor wat het waard was, kon de ploeg in deze finale niet haar beste basketbal laten zien. De titel gaat dan ook geheel verdiend naar Orca’s, die in deze finale en over het gehele seizoen gezien de beste ploeg is gebleken. Binnenland mag trots zijn op de tweede plaats. De ploeg kende een moeilijke start van het seizoen, maar heeft zich uitstekend hersteld. Met de rug tegen de muur wist Aarnoudse/Binnenland keer op keer als winnaar uit de strijd te komen en zich alsnog te plaatsen voor de final four. In de eerste halve finale wedstrijd tegen Groene Uilen viel alles op zijn plaats en speelde de ploeg zijn beste wedstrijd van het hele seizoen. Ook de bekerwedstrijd tegen EiffelTowers was van een zeer hoog niveau.

Scores: Sander 18 (10 rebounds), Sjoerd 9 (5 rebounds), Yasalde 8 (7 rebounds, 3 steals), Kevin 8 (5 rebounds), Lars 7, Raven 3.www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.