Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 2 september 2013
Goede eerste oefenwedstrijd Dames 2 (Dames 2 Team)


Afgelopen zaterdag stond de eerste oefenwedstrijd van Dames 2 op het programma.  De tegenstander was het dames 1 team van Cady ’73 uit Capelle aan den IJssel.  Het team van Cady ‘73, dat wordt gecoacht door oud Binnenlander Kees Zoutman, trad met een volledige selectie aangevuld met jeugdspeelsters aan voor deze wedstrijd.  Cady ‘73 komt uit in de 2e klasse van het rayon waar het al jaren boven in deze klasse meedoet.

Dames 2 is drie weken bezig met de voorbereiding maar heeft helaas nog niet compleet kunnen trainen. Dit had onder andere te maken met blessures en vakanties.  Ook bij deze wedstrijd moesten de dames enkele teamgenoten missen en werd met 8 speelsters naar Capelle aan den IJssel afgereisd.  

Binnenland Dames 2 begon scherp aan de wedstrijd. Er werden geen kansen weggegeven en aanvallend werden de lijnen goed geoefend. Dat deze wedstrijd gewonnen zou worden was vooraf al duidelijk. Het belang van de wedstrijd lag dan ook in het oefenen van de systemen en het ingespeeld raken op elkaar. Het team was gretig en de verdediging zat dan ook goed in elkaar. Zo kon Cady ’73 pas in de 10e minuut de eerste score noteren en was de stand na het eerste kwart 2-21.

In het tweede kwart werd deze lijn door de dames van Binnenland doorgezet. Omdat de opdracht was om de aanvalslijnen te lopen en niet gelijk te kiezen voor de eerste optie moest er soms een snel schot worden genomen of werd de 24 seconden regel zelfs overtreden.  Hierdoor kon Cady’73 wat vaker onder de druk van Binnenland uit komen en noteerde dan ook enkele scores meer dan in het eerste kwart. Ondanks dat de opdracht was om te oefenen op de aanvalslijnen scoorde Binnenland er op los en was de ruststand 10-49.

In de rust werden er nieuwe afspraken gemaakt. Zo werd er een andere aanval geprobeerd die nog niet eerder getraind was en werd ook de verdediging veranderd.  Binnenland bleef scherp spelen en Cady ’73 had het hier erg moeilijk mee en kon de eerste score in het derde kwart pas maken in de 8e minuut. Een groot compliment aan de werklust van de Binnenland dames was dan ook op zijn plek.

In het laatste kwart begon de vermoeidheid bij de beide teams een grote rol te spelen. Het spel werd harder en minder mooi om naar te kijken.  Als gevolg van deze vermoeidheid probeerde Cady ’73 een zone verdediging maar Binnenland wist hier goed mee om te gaan. Een prima wedstrijd voor de Binnenland dames die heel knap de concentratie 36 minuten lang vast konden houden in deze wedstrijd die met 28-91 werd afgesloten.

Volgende week zaterdag speelt Binnenland Dames 2 de tweede wedstrijd in de oefenserie op Urk tegen  Orca’s.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Keijser Capitals Thuis
23-11-2019, 20:45uVertom/Binnenland Heren 1 tegen River Trotters UIT
23-11-2019, 20:00u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Fysio-uitleg 11-01

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.