Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 8 september 2013
Dames 2 oefent op Urk (Dames 2 Team)


 

Afgelopen zaterdag stond de tweede oefenwedstrijd voor dames 2 op het programma. Dit maal mochten de dames naar Urk om te spelen tegen Orca’s dames 1. Het team van Orca’s speelt in de hoofdklasse Rayon waar het al jaren bij de bovenste drie ploegen eindigt. De hoofdklasse Rayon is vergelijkbaar met het niveau waar Binnenland Dames 2 speelt. Een goede test dus voor de Binnenland dames die met een uitgedunde selectie naar Urk afreisden.  Coach Ron den Hoedt kon slechts over  7 speelsters beschikken. Door blessures konden Jonne Janssen, Christa Onnink, Michelle Zantman en Petra van Schaik niet meespelen. Daarnaast had Sanne van Woudenberg afgelopen week laten weten te stoppen met basketbal omdat zij al geruime tijd het plezier in het spel mist.  Orca’s kwam daarentegen wel met een voltallige selectie van 12 speelsters aan.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. De teams moesten wennen aan elkaars spel en de eerste paar minuten gingen dan ook gelijk op. Er werd van twee kanten goed verdedigd waardoor er weinig kansen werden weggegeven. Na 8 minuten was de stand 8-8. Na een time-out waarin het aanvalsspel nog een keer werd doorgenomen kon Serena op aangeven van Danielle de aanval tot twee maal toe perfect afronden. Priscilla zette vervolgens met een fraaie driepunter de stand na het eerste kwart op 10-15 in het voordeel van Binnenland Dames 2.

Coach Ron den Hoedt tekende de aanval van Orca’s voor zijn ploeg uit en er werden afspraken gemaakt hoe we deze aanval konden stoppen. Dit resulteerde dat Binnenland na vier minuten in het tweede kwart uit liep naar een 12-22 voorsprong. Orca’s had moeite om door de strakke verdediging heen te komen en Binnenland was razend snel aan de andere kant om snelle aanvallen te spelen.  Orca’s nam een time-out en veranderde hun verdediging en aanvalspatroon.  Binnenland verslapte iets en leed te makkelijk balverlies waardoor Orca’s door makkelijke scores terug kwam in de wedstrijd tot 19-22.  Dit was een goed leermoment voor de dames die vervolgens de draad weer oppakten, de druk op Orca’s werd weer opgevoerd en zo werd de rust in gegaan met een stand van 21-34.

In de rust werd afgesproken een vorm van press te spelen.  Binnenland kwam goed uit de rust en de press zorgde voor de nodige onrust bij Orca’s. Na 7 minuten in het derde kwart was het verschil opgelopen tot 19 punten in het voordeel van Binnenland. De press kostte de dames veel energie en in het vierde kwart was duidelijk te merken dat Orca’s met 12 speelsters was en Binnenland slechts met 7.  In dit kwart was veel onnodig balverlies en makkelijke kansen onder het bord werden gemist. Aan de andere kant vielen er gaten in de verdediging waardoor Orca’s stapje voor stapje dichter bij kon komen.  Binnenland won deze wedstrijd met 46-55 en dat is een heel mooi resultaat met 7 speelsters tegen een sterke tegenstander. 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Keijser Capitals Thuis
23-11-2019, 20:45uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Tantalus THUIS
16-11-2019, 20:00u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.