Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendinsdag 17 september 2013
Dames 2 wint ook laatste oefenwedstrijd (Dames 2 Team)


Zaterdag ochtend stond de derde en laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen op het programma voor dames 2. Met vijf speelsters van het vaste team aangevuld met Merel van Ballengooien (Dames 3) en Danielle Aarse (U-22) werd afgereisd naar Rosmalen voor een oefenwedstrijd tegen Black Eagels dames 1.

In Rosmalen was een kick-off dag voor de dames kant en zo was er voor de jonge kinderen in de ochtend een basketbal clinic. Deze clinic werd verzorgd door enkele dames van het eerste dames team van CBV Binnenland, Lisa van den Adel, Michelle Zantman, Tahnee Vogelzang en Rianne de Roos. De kinderen waren super enthousiast en het was voor hun  een goed verzorgde en super leuke basketbal ochtend met dank aan de dames van Binnenland.

Na de clinic was het de beurt aan Binnenland dames 2. De tegenstander, Black Eagels zal komend seizoen uitkomen in de hoofdklasse Rayon maar speelde vorig seizoen nog in de promotiedivisie. Enkele speelsters hebben het team van Black Eagels verlaten maar het team is aangevuld met speelsters uit hun onder 20 team dat vorig seizoen nog eredivisie speelde. Black Eagels begon met 11 speelsters aan de wedstrijd en dat beloofde dus een zware taak te worden voor de 7 speelsters van Binnenland dames 2.

De eerste minuten werd onrustig gespeeld. De afgesproken aanvalspatronen werden niet goed gelopen en er werd veel gezocht naar de moeilijkste optie. Black Eagels nam dan ook de leiding en na 5 minuten stond het 6-2 in het voordeel van de thuisploeg. In een time-out werden de patronen en de opties doorgenomen. Binnenland kwam sterk terug in de wedstrijd en won het eerste kwart met 14-16. Een tegenvaller voor het team was het uitvallen van de ziek geworden Samantha. Zo had Binnenland nog maar 6 speelsters over. Binnenland moest nu noodgedwongen speelsters op andere posities te laten spelen. Om energie te sparen werd afgesproken om een andere en wat minder strakke verdediging te gaan spelen. Hier wist Black Eagels wel raad mee want na 3 minuten keek Binnenland tegen een achterstand aan van 22-16. Snel werd er teruggeschakeld naar de strakkere verdediging en aanvallend werd rustiger gespeeld waardoor er steeds de open speelster werd gevonden. Zo kon Binnenland de achterstand omzetten en stond het bij de rust met 28-37 voor.

In de rust werd benadrukt dat er rustig in de aanval gekeken moet worden naar de open speelster. Dit resulteerde soms in heel mooie aanvallen. Het derde kwart ging tot de vijfde minuut gelijk op. Black Eagels kreeg even een opleving en kwam terug tot 39-43 maar Binnenland antwoordde sterk en aan het eind van kwart drie stond er een voorsprong van 39-50 op het bord.

In het vierde kwart begon de vermoeidheid op te spelen maar de dames van Binnenland bleven hard werken en dat was een dik compliment voor de Binnenland dames! Black Eagels probeerde van alles om de achterstand te dichten. Door het team uit Rosmalen werd een man-to-man press neergezet en bij Binnenland liepen enkele speelsters op hun tandvlees. De thuisploeg kwam puntje voor puntje dichterbij en met nog 5 minuten te gaan was de voorsprong van Binnenland nog maar 5 punten (48-53). In een time out van coach Ron den Hoedt werd een aanval afgesproken die nog niet eerder was getraind. De press werd goed uitgespeeld en de nieuwe aanval bleek goed te werken want Binnenland scoorde door het goed uitvoeren van deze aanval direct een paar keer en er werd dan ook heel knap  gewonnen met 50-63.

Aanstaande vrijdag, 20 september 2013 om 20:30 uur, speelt Binnenland dames 2 in Barendrecht de eerste competitie wedstrijd tegen het zeer sterke US uit Amsterdam. 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Keijser Capitals Thuis
23-11-2019, 20:45uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Tantalus THUIS
16-11-2019, 20:00u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.