Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 22 september 2013
Prima seizoen opening Aarnoudse/Binnenland in Meppel (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


Na de redelijk goede oefencampagne reisde Aarnoudse/Binnenland zaterdagmiddag af naar Meppel voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Red Giants. Red Giants draait al jaren mee in de top van de promotiedivisie en heeft zich met het aantrekken van Rikus Ten Napel en Tom Schoonewille behoorlijk versterkt. De ploeg uit Meppel steekt de titelaspiraties dan ook niet onder stoelen of banken.

De bezoekers starten met Yasalde, Raven, Sjoerd, Niels en Sander en na een aftastend begin neemt het team direct het initiatief in de wedstrijd . Vanuit een fanatieke verdediging worden diverse steals omgezet in scores en kan een voorsprong van 6 punten worden opgebouwd. Het gevaar bij de thuisploeg komt vooral van Rikus Ten Napel die met enorm veel energie speelt en zijn nieuwe team op sleeptouw neemt. Bij Aarnoudse/Binnenland komen de scores in de eerste periode vooral van Raven en Yasalde, maar valt vooral het goede teamspel op. Eindstand eerste kwart 12-16.

In het tweede kwart weet nieuwkomer Niels Plieger zijn stempel op de Binnenlandse aanval te drukken. Red Giants weet dankzij een aantal driepunters in het spoor van de bezoekers te blijven. Aarnoudse/Binnenland wisselt regelmatig van verdedigingsvorm en brengt daarmee de thuisploeg vaak in de problemen. Verdedigend blijkt Rikus Ten Napel niet af te stoppen in de eerste helft, hij scoort uiteindelijk de helft van de gehele Meppelse productie. Ruststand 30-32.

In het derde kwart laat Aarnoudse/Binnenland fantastisch teambasketbal zien. Vanuit een enorm fanatieke verdediging wordt de aanval van Red Giants vrijwel drooggelegd. Aanvallend weet Yasalde via goede penetraties keer op keer Sander te vinden die steeds knap afrondt. De bereidheid om met elkaar en voor elkaar te spelen neemt met de minuut toe en ook de spelvreugde spat er vanaf bij de Barendrechters. Als Martijn binnen de lijnen komt, neemt hij de rol van Yasalde prima over. Met een aantal goede afstandsschoten en een prima organisatie drukt ook hij zijn stempel op de wedstrijd. Ook in de rebound heerst Aarnoudse/Binnenland in dit kwart, maar liefst 11 teugkaatsers zijn prooi voor de gedreven Barendrechtse formatie. Iedere speler die binnen de lijnen komt, levert onmiddellijk een goede bijdrage. Zo weet Floris maar liefst 3 rebounds te pakken en ook nog 6 op 6 vrije worpen binnen te schieten. Eindstand derde kwart 44-60.

In het 4de kwart kan Sjoerd zijn dunkcapaciteiten weer eens tonen en weet hij op die manier een aantal fastbreaks fraai te verzilveren. Red Giants probeert met een zoneverdediging het tij te keren, maar de zone wordt door Aarnoudse/Binnenland slim uitgespeeld. Aanvallend probeert de thuisploeg vooral via driepunters de grote achterstand te verkleinen, maar de verdediging van de bezoekers staat slechts weinig open schoten toe. Eindstand 53-74 .

Een prima eerste wedstrijd voor Aarnoudse/Binnenland met een mooi resultaat. Volgende week komt Groene Uilen uit Groningen op bezoek in de Driesprong, aanvang 20:15 uur. Deze ploeg was vorig seizoen de tegenstander in de halve finale.

Scores: Sander 14 (8 rebounds, 3 assists, 3 steals), Raven 12, Sjoerd 11 (3 assists, 4 steals), Niels 9 (5 rebounds), Floris 9 (4 rebounds), Yasalde 6 (5 assists, 3 steals), Martijn 6, Kevin 4 (5 rebounds), Wouter 3 (6 rebounds)


www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.