Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 23 september 2013
Dames 2 verliest van US (Dames 2 Team)


 

Afgelopen vrijdag stond de eerste competitiewedstrijd van Dames 2 op het programma. Tegenstander was US uit Amsterdam. Een zeer sterk en goed op elkaar ingespeeld team dat vorig seizoen ook als eerste was geëindigd in de competitie. Het team van US was het zelfde gebleven met een aanvulling van een speelster uit de promotiedivisie. Binnenland dames 2 wist dus dat het scherp moest zijn en dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden.

De wedstrijd begon een half uur later omdat de scheidsrechters die waren aangeschreven voor deze wedstrijd niet op kwamen dagen. Gelukkig konden er twee scheidsrechters gevonden worden om deze wedstrijd doorgang te laten vinden.

In het eerste kwart was al snel duidelijk dat het een harde wedstrijd zou worden. Verdedigend is  US een team met heel sterke dames en Binnenland had duidelijk moeite met de zeer harde verdediging  die US het team oplegde.  Binnenland kon moeilijk omgaan met het stevige duw en trek werk van US. Het scoreverloop ging gelijk op en toen Petra, in de zoemer,  van eigen helft de bal door de ring gooide stond aan het eind van het eerste kwart  14-14 op het bord. 

Binnenland bleef voornamelijk vechten tegen zichzelf.  Veel makkelijke ballen werden gemist en aan de andere kant  vielen gaten in de verdediging. Door de snelle balrotatie van US liepen de dames van de thuisploeg vaak achter de feiten aan en US kon halverwege het tweede kwart een gat slaan van 18-29. De thuisploeg bleef vechten en wist toch enkele keren de bal door het net te gooien en zo de rust te halen  met een achterstand van 23-29.

In de rust werd nog gewezen op manier van spelen in de helpside verdediging en dat de ploeg nog gretiger moest zijn. Ook de aanval werd nog eens doorgenomen. In de eerste helft werden steeds verkeerde opties genomen of de lijnen niet goed door gelopen. Binnenland herpakte zich in het derde kwart goed  en ging met steeds meer overtuiging naar het bord. Na een paar goed uitgespeelde aanvallen kwam Binnenland, onder leiding van Mandy,  helemaal terug in de wedstrijd 41-42.

Het  vierde kwart liet weerom een zelfde beeld zien als het tweede kwart. Bij Binnenland ging er ontzettend veel mis. Binnenland had over de gehele wedstrijd genomen een schotpercentage van 20%. US wist wel het netje te vinden. Met twee driepunters op rij was het verschil weer 7.  Binnenland scoorde de eerste 5 minuten van het vierde kwart geen punt en maakte in dit kwart totaal slecht 4 punten en verliest dan ook terecht met 45-55.

Vrijdag 28 september 2013 om 20:00 uur mogen de Binnenland dames naar Utrecht op het op te nemen tegen het altijd lastige SBU.  SBU heeft de eerste competitie wedstrijd afgelopen weekend gewonnen van Leiderdorp met 51-58 dus ook dit belooft weer een lastige wedstrijd te worden voor de Binnenland dames. 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Keijser Capitals Thuis
23-11-2019, 20:45uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Tantalus THUIS
16-11-2019, 20:00u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.