Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 29 september 2013
Aarnoudse/Binnenland na verlenging langs Groene Uilen (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


Beide ploegen stonden vorig seizoen tegenover elkaar in de halve finale om het kampioenschap, Aarnoudse/Binnenland bleek toen over twee wedstrijden de sterkste ploeg. De Groningse ploeg heeft ten opzichte van dat succesvolle seizoen een flink aantal wijzigingen ondergaan, toch staat er in Groningen ook dit seizoen weer een zeer sterk team. Binnenland is erop gebrand om de goede wedstrijd van vorige week in Meppel een passend vervolg te geven.

De wedstrijd begint erg rommelig. De bezoekers weten de thuisploeg flink te ontregelen met een press verdediging. Pas na 2 minuten kan Raven met een driepunter de eerste punten voor zijn ploeg op het scorebord zetten, Groene Uilen heeft dan al 7 punten gescoord. Aarnoudse/Binnenland weet maar niet in zijn spel te komen, vooral dankzij de uitstekende verdediging van de bezoekers. Halverwege het eerste kwart is de stand 7-15 en is het wachten op een goede fase van de thuisploeg. Die komt er niet in het eerste kwart en dus kijkt Aarnoudse/Binnnenland aan het einde van het eerste kwart tegen een flinke achterstand aan: 9-20.

Ook in de openingsfase van het tweede kwart kan Binnenland zijn draai nog niet echt vinden. Scores van Sander en Martijn geven hoop op een wederopstanding, maar verdedigend heeft de ploeg zijn zaken absoluut nog niet op orde: 12-25. Dan lijkt de ploeg plotseling te beseffen dat er keihard geknokt zal moeten worden. De bezoekers worden maar liefst vier minuten van scoren afgehouden. In de vierde minuut is er dan eindelijk de gewenste run in de aanval via een score van Sjoerd, een driepunter van Raven en een score van Yasalde wordt het 19-25. Dan valt de ploeg weer stil en kan Groene Uilen de voorsprong uitbouwen naar 19-29. Toch zit de thuisploeg nu duidelijk beter in zijn vel. Er wordt uitstekend verdedigd en na een driepunter van Yasalde is vlak voor de rust de aansluiting gevonden.  Ruststand: 26-31.

Na de rust lijken beide ploegen meer gelijkwaardig aan elkaar. Aarnoudse/Binnenland kan via scores van Yasalde en Raven de achterstand verkleinen tot 1 punt: 30-31, maar Groene Uilen antwoordt van achter de driepuntslijn: 30-34. Dan eist Floris alle aandacht op door in een paar minuten tijd 3 driepunters binnen te schieten. Het publiek gaat achter de thuisploeg staan en zorgt daarmee voor extra energie. Via een score van Raven halverwege het derde kwart komt Aarnoudse/Binnenland voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong: 42-40. Maar Groene Uilen blijkt een taaie opponent in deze wedstrijd en via twee scores nemen zij de leiding direct weer over: 42-44. In de slotfase van het derde kwart sluipen er weer een aantal slordigheden in het spel van de thuisploeg en de bezoekers profiteren gretig. Eindstand derde kwart: 48-49.

Wouter opent de score in het vierde kwart, maar Groene Uilen neemt wederom onmiddellijk het initiatief over: 50-53. Dan schiet Raven een hele verre driepunter via het bord raak en dat geeft de thuisploeg een enorme boost: 53-53. De verdediging wordt met de minuut beter en net als in de eerste helft weet de thuisploeg de Groningers vier minuten lang van het scoren af te houden. Vooral Sander heerst in de bucket en in de rebound. De ploeg weet de gaten in de verdediging van de bezoekers nu wel te vinden en loopt uit naar 64-55. Groene Uilen geeft niet op en begint plotseling een aantal driepunters raak te schieten: 64-63. Ondanks het feit dat Aarnoudse/Binnenland niet koelbloedig is vanaf de vrije worplijn, kan het op die manier toch de voorsprong weer vergroten naar 69-63. Weer een driepunter van Groene Uilen zorgt voor 69-66. Aarnoudse/Binnenland mist in de aanval en dan heeft Groene Uilen nog een paar seconden om een verlenging af te dwingen. Rotterdammer Ata Einohagh, twijfelt geen moment en schiet van ruim een meter achter de driepuntslijn raak: 69-69. Verlenging.

Voor Aarnoudse/Binnenland is het zaak om over de teleurstelling van het uit handen geven van de wedstrijd heen te stappen. Daarnaast moet de ploeg het zonder de uitstekend spelende Yasalde doen, die met 5 fouten niet meer inzetbaar is. Na een aarzelend begin krijgt Aarnoudse/Binnenland steeds meer controle over de wedstrijd. Een prachtige dunk van Sjoerd zet de thuisploeg op het juiste spoor, maar het is vooral pointguard Martijn die in deze fase beslissende acties maakt door een afstandsschot binnen te schieten en een prachtige steal te verzilveren. Aarnoudse/Binnenland kan uiteindelijk een zeer zwaar bevochten 81-77 overwinning bijschrijven. De ploeg heeft na het zwakke begin enorm veel mentale veerkracht getoond. Volgende week gaat Aarnoudse/Binnenland op bezoek bij Hoppers uit Hoorn.

Scores: Raven 19 (3 steals, 4 rebounds), Yasalde 16 (3 assists), Floris 14 ( 3 steals), Sjoerd 8, Martijn 7, Wouter 6 (3 steals), Sander 4 (9 assists, 12 rebounds, 6 steals), Kevin 4, Niels 2 


www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.