Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 6 oktober 2013
Nipte zege Aarnoudse/Binnenland in Hoorn (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


Met een 75-77 overwinning heeft Aarnoudse/Binnenland de derde zege op rij geboekt in de promotiedivisie en is de ploeg dus nog steeds ongeslagen. Met maar 8 spelers moesten de Barendrechters afreizen naar Hoorn. Kevin en Dennis moesten werken en Reinier was woensdag door zijn enkel gegaan, het blessurespook lijkt hem maar steeds te blijven achtervolgen. Hoppers heeft een hele nieuwe selectie met vooral veel lengte en kracht en dus kon een stevig potje basketbal worden verwacht.

In de eerste minuten van de wedstrijd laten beide ploegen rommelig spel zien. Nadat de thuisploeg de score heeft geopend vanaf de vrije worplijn, kan Aarnoudse/Binnenland pas in de 3de minuut via Raven zijn eerste punten laten aantekenen. Via een aantal scores van Sjoerd pakken de bezoekers daarna  de draad goed op. Bij een stand van 7-9 weet Aarnoudse/Binnenland, dankzij een uitstekende verdediging, Hoppers vier minuten lang op 0 punten te houden en loopt het uit naar een 7-18 eindstand van het eerste kwart.

In het tweede kwart brengt de thuisploeg de Amsterdamse schutter Berkhout in stelling en hij weet drie keer achter elkaar een driepunter binnen te schieten. Bij Aarnoudse/Binnenland blijkt Floris wederom goed op schot en ook hij weet een aantal driepunters binnen te schieten. Na drie minuten in het tweede kwart is de stand 16-27. Via twee afstandsschoten van Martijn is de voorsprong van de bezoekers opgelopen tot 14 punten: 19-33. Als Hoppers een tegenoffensief plaatst, kan Niels met 8 punten op rij zijn progressie laten zien en daarmee de voorsprong voor zijn ploeg consolideren. Toch weet Hoppers in de slotminuten van de eerste helft de achterstand te verkleinen. Ruststand 33-41.

Aan het begin van de tweede helft laat Binnenland nog steeds zien dat het de betere ploeg is. Er wordt prima teambasketbal gespeeld en in ieder fase is er wel weer een andere speler die aanvallend zijn stempel kan drukken. In deze fase is het Wouter die een aantal keer fraai kan scoren. Bij een stand van 35-46 komt Floris weer binnen de lijnen. In een paar minuten tijd gooit hij er wederom drie driepunters in en daarmee  heeft Aarnoudse/Binnenland halverwege het derde kwart een comfortabele 42-55 voorsprong. Dan krijgt Hoppers onder aanvoering van Dario Carvalho plotseling de geest. De thuisploeg dwingt een aantal keer balverlies af en plaatst een 16-0 run: 58-55. Vlak voor het einde van het derde kwart kan Yasalde vanaf de vrije worplijn de eindstand van het derde kwart bepalen op 58-57.

Voor de bezoekers is het nu zaak de rust te bewaren. Via een score uit een steal van Martijn en 5 punten op rij van Yasalde, neemt Aarnoudse/Binnenland het initiatief weer over van Hoppers: 58-64. Hoppers probeert de aansluiting te vinden, maar scores van Sjoerd en een verre driepunter van Raven zorgen voor een 64-72 voorsprong halverwege het laatste kwart. Toch begint de vermoeidheid de Barendrechters nu duidelijk parten te spelen. Er wordt enorm fysiek basketbal gespeeld en dat kost heel veel kracht. Veel wisselmogelijkheden zijn er niet en dus moeten er reserves worden aangesproken. Als aanvoerder Sjoerd drie minuten voor tijd het veld moet verlaten met 5 fouten, wordt de spoeling nog dunner. Een aantal slordigheden aan Barendrechtse zijde geven de Hoppers toch weer de kans om de wedstrijd alsnog uit het vuur te slepen. Uiteindelijk kan Aarnoudse/Binnenland in de laatste seconden alsnog een verdiende, maar zwaar bevochten overwinning binnenhalen.

Komende zaterdag ontvangt Aarnoudse/Binnenland Almonte uit Eindhoven om 20:15 in de Driesprong.

Scores: Floris 18, Yasalde 14 (7 assists), Martijn 10 (3 steals), Sjoerd 9 (4 rebounds, 3 assists), Niels 8 (4 rebounds), Sander 6 (11 rebounds, 9 assists, 6 steals), Wouter 6 (5 assists), Raven 6 (3 steals)


www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.