Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 12 december 2010
Wedstrijdverslag uitwedstrijd Dames 2 tegen Waddinxveen (Dames 2 Team)


Eindelijk na vier thuis wedstrijden op een rij weer een uitwedstrijd en wel op een vrijdag avond tegen Waddinxveen Dames 1. Vorige week was onze uitwedstrijd afgelast tegen Bulls te Utrecht vanwege sneeuw en ijzel verwachtingen. Wij hebben de laatste weken redelijk last van “ditjes” en “datjes” waardoor we niet optimaal trainen en ik was dan ook benieuwd of dat invloed had op deze wedstrijd. Mandy had Suus meegenomen naar de wedstrijd en het was fijn om haar erbij te hebben op de tribune. Het herstel met haar knie gaat voorspoedig. Uiteraard nog met twee krukken maar ook met een grote mond over volgend seizoen ambities, heerlijk om dat aan te horen. Tien speelsters had ik deze vrijdagavond beschikbaar maar met een magere trainings voorbereiding.

We starten de wedstrijd met Christa, Serena, Daan, Priscilla en Mandy. Ons verdedigend spel is prima verzorgd, we openen fel met een full court MTM echter na balwinst gaat de bal erbij onze schot pogingen er niet in. We gooien de ballen er op elke manier niet in.
Een time-out in het eerst kwart genomen omdat we zoveel mis gooien. Op zich is dat geen probleem als we maar focus houden op de juiste schot- of lay-up keuze. Goed het spel gaat door. Waddinxveen houdt de bucket goed dicht en ze vallen goed terug en ze mijden het fysieke contact niet. Ze maken het ons lastig om inside te komen. Fysiek doen ze het goed en wij hebben daar last van.

Ook in het tweede kwart lukt het ons niet om afstand te nemen van Waddinxveen. Verdedigend doen wij het redelijk goed maar we missen als team net dat stapje extra om het hun moeilijk te maken. Zodoende is er net genoeg ruimte voor Waddinxveen om hun puntjes er in te gooien. Zeven van onze speelsters scoren weliswaar twee of meer punten in dit kwart maar als team spelen wij vooral in de aanval te geforceerd en de bal valt nog te vaak net naast de ring in plaats van er in. Met voor ons doen een magere 19-29 ruststand gaan wij de kleedkamer in. Is het mogelijk om elkaar op te peppen en ons speelstijl type goed uit te voeren? Wat moet er gebeuren om het elastiek weer gespannen te krijgen?

Ik start wederom met mijn beste vijf op elke positie en mijn dames zijn geheel bij de les.
Na vijf minuten in het derde kwart heeft Waddinxveen niet gescoord en wij scoren 20 punten op een rij. Heerlijk om te zien hoe het team in het veld bezig is met de uitvoering van het spelletje. Mooi samenspel en scherpte in het afmaken van de gecreëerde kansen. Er wordt fanatiek door ons verdedigd, het geen balwinst oplevert. In de aanval lukt het nu wel om inside te komen en vooral Priscilla is op dreef en ze scoort maar liefst 16 punten in dit kwart. Met 28 – 62 sluiten we dit derde kwart af.

Het vierde kwart handhaven wij ons spel niveau en laten we Waddinxveen ver achter ons. Jammer Esther voelt zich niet lekker en moest zelfs overgeven. Verder waren er nog een paar niet iedereen fit. Gelukkig had dit in deze fase geen invloed meer op ons spel. De laatste vier minuten geven wij nog even gas en komt Waddinxveen zowat niet meer op onze helft. Veel balwinst aan onze kant en wij vinden de basket gemakkelijk. De eindstand op het bord is 44 – 91 in ons voordeel. De punten aan onze kant waren als volgt verdeeld: Wendy 6, Priscilla 29, Anje 8, Serena 9, Daan 6, Mandy 14, Christa 8, Elyse 2, Merel 3 en Esther 6.
 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Keijser Capitals Thuis
23-11-2019, 20:45uVertom/Binnenland Heren 1 tegen River Trotters UIT
23-11-2019, 20:00u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Fysio-uitleg 11-01

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.