Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 27 oktober 2013
Aarnoudse/Binnenland behoudt ongeslagen status in Urk (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


Zaterdagavond stond in de Urk de kraker tegen Orca’s op het programma. Vorig seizoen verloor Aarnoudse/Binnenland drie keer van Urk, waar onder de finale om het kampioenschap. De Barendrechters waren dan ook duidelijk gebrand op een goed resultaat tegen de huidige kampioen.

Na een wat aarzelend begin, opent Kevin de score voor Aarnoudse/Binnenland. Tot halverwege het eerste kwart blijken de scores duur en hebben de bezoekers een minimale voorsprong: 5-6. Dan komt Aarnoude/Binnenland onder aanvoering van een enorm gedreven Yasalde flink op stoom en loopt het uit naar 5-14. Via center Ellis weet Urk de achterstand vervolgens te verkleinen tot 10-16. In de slotseconden van het eerste kwart schiet Yasalde een driepunter binnen en bepaalt hij de eindstand van het eerste kwart op: 13-20.

Aan het begin van het tweede kwart begint Jobse zich met de score te bemoeien, maar Dennis antwoordt met een fraai hookshot. Aarnoudse/Binnenland is duidelijk de betere ploeg in deze fase en via een aantal scores van Sjoerd kan het verder uitlopen naar 19-28. Een driepunter van Waaldijk brengt de thuisploeg weer dichterbij de Barendrechters, maar Sjoerd antwoordt direct met een driepunter: 24-31. Aarnoudse/Binnenland heeft moeite om center Ellis af te stoppen en dus sluipt Orca’s weer dichterbij: 30-33. Als Aarnoudse/Binnenland denkt met een 30-38 voorsprong te kunnen gaan rusten, schiet Waaldijk in de slotseconden een driepunter binnen en bepaalt hij de ruststand op 33-38.

In het derde kwart blijft het verschil gelijk tot 37-43, tot Orca’s plotseling de geest krijgt. Gesteund door het fanatieke thuispubliek weet de ploeg een 11-0 run te plaatsen en daarmee een 48-43 voorsprong te realiseren. Zoals eerder dit seizoen toont Aarnoudse/Binnenland zijn mentale veerkracht en raakt het niet in paniek. Een aantal prima acties van Martijn en uitblinker Yasalde zetten de bezoekers weer op het goede spoor. De achterstand wordt binnen twee minuten weer omgebogen in een 48-51 voorsprong. Eindstand derde kwart 51-53.

Dankzij een tweepunter van Ellis en een driepunter van Jobse komt Orca’s voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong: 56-53.  Via scores van Kevin en Martijn neemt Aarnoudse/Binnenland de leiding onmiddellijk weer over: 56-57. Een driepunter van Waaldijk wordt direct beantwoord met een driepunter van Martijn: 59-60. Bij een stand van 61-62 schiet Waaldijk zijn ploeg weer op voorsprong door een driepunter: 64-62. Dan laat Aarnoudse/Binnenland zien dat men deze wedstrijd absoluut wil winnen. Via een ijzersterke verdediging wordt de Urkse aanval vakkundig aan banden gelegd. In de aanval is Martijn nu de man in vorm (10 punten in het vierde kwart). Met twee afstandsschoten scoort hij 5 punten op rij. Stand 64-68. Dan laat Jobse nogmaals zien dat hij een van de beste spelers van de competitie is. Met twee scores brengt hij zijn ploeg weer op gelijke hoogte: 68-68. Als er nog 12 seconden te spelen zijn, mag Aarnoudse/Binnenland de bal innemen onder de Urker basket. Na een mislukte poging van Sander, is Kevin zeer attent en weet hij de bal binnen te tippen: 68-70. De laatste doelpoging van Orca’s wordt vakkundig afgestopt en daardoor kan Aarnoudse/Binnenland een verdiende overwinning afdwingen.

Scores: Yasalde pas Costa 20 (4 assists, 3 steals, 6 rebounds), Martijn van Noordenne 14, Kevin Karam 13 (8 rebounds), Sjoerd van Vilsteren 11 (3 assists), Sander Trommelen 8 (4 assists), Dennis Vermeulen 2, Floris de Jong 1, Raven Hoogenveen 1.

 


www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.