Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 10 november 2013
Aarnoudse/Binnenland wint wel, maar overtuigt niet (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


Aarnoudse/Binnenland heeft in een zeer matige wedstrijd een minimale overwinning geboekt op streekgenoot Rotterdam Basketball 2. De Rotterdammers doen het verrassend goed in de promotiedivisie en leden vorige week pas de eerste nederlaag. Aarnoudse/Binnenland is nog ongeslagen. Doordat Rotterdam Basketball 1 vrijwel gelijktijdig moest spelen, moest de thuisploeg een aantal spelers missen. Bij de bezoekers ontbrak de geblesseerde Renier van Vilsteren.

Het eerste kwart begint bijzonder rommelig. Beide ploegen hebben het vizier duidelijk nog niet op scherp staan en de meest eenvoudige kansen worden daardoor gemist. Met een driepunter van Raven komen de eerste Barendrechtse punten op het scorebord. Verder valt er in het eerste kwart bijzonder weinig te genieten. Het tempo is laag en de beleving bij beide ploegen is een topper onwaardig. Het kwart eindigt in een 12-9 voorsprong voor Rotterdam.

Ook in het tweede kwart is Aarnoudse/Binnenland vooral tegen zichzelf aan het vechten. Werkelijk niets lijkt te lukken. Omdat de ploeg ook nog eens bijzonder slordig is in de passing, wordt de tegenstander de kans geboden om verder uit te lopen naar 18-9. Dan lijkt er iets los te komen bij de bezoekers. Er wordt flink geknokt en in plaats van ver bij de basket weg te spelen, wordt nu de basket goed opgezocht. De tactiek blijkt goed te werken. Rotterdam moet steeds fouten maken om de Barendrechters af te stoppen en Aarnoudse/Binnenland kan een flinke run plaatsen. Vooral Sander blijkt in deze fase een plaag voor de Rotterdamse verdediging. De 3-19 run wordt vlak voor de rust bekroond met een driepunter van Martijn. Ruststand: 21-28.

Doordat de coach van Rotterdam in de rust een technische fout heeft gekregen, mag Aarnoudse/Binnenland het derde kwart beginnen met twee vrije worpen. Deze worden door Yasalde verzilvert en ook de eerste aanval levert direct een score op: 21-32. Daarna zakt Aarnoudse/Binnenland weer ver terug. De ploeg lijdt erg veel balverlies (maar liefst 9 keer in dit kwart) en verprutst op die manier kans op kans. Aangezien Rotterdam Basketball ook niet in staat blijkt een hoog niveau te halen, kunnen de bezoekers de voorsprong vasthouden. Toch komt de thuisploeg langzamerhand dichterbij en vlak voor het einde van het derde kwart zelfs bijna op gelijke hoogte. Eindstand derde kwart 40-42.

In het vierde kwart lijkt Floris het duel te beslissen door 3 driepunters achter elkaar binnen te schieten. Maar als Rotterdam de verdedigende druk en het tempo verhoogt, komt Aarnoudse/Binnenland toch weer in de problemen. Vlak voor tijd weet de thuisploeg zelfs een 58-57 voorsprong te nemen. Aarnoudse/Binnenland moet nu echt alle zeilen bijzetten. Na een knappe steal van Yasalde nemen de bezoekers de leiding weer over: 58-59. Doordat Rotterdam een aantal eenvoudige kansen mist, kan Aarnoudse/Binnenland steeds een minimale voorsprong behouden. Met nog 11 seconden op de klok en een 61-62 stand, kan Rotterdam de wedstrijd alsnog in zijn voordeel beslissen. Aarnoudse/Binnenland mag van geluk spreken dat de thuisploeg geen raad weet met de geboden kansen. De rebound wordt veilig gesteld en daardoor kan de zevende overwinning op rij worden binnengesleept.

Komende woensdag ontvangt Aarnoudse/Binnenland het team uit Almere in de Driesprong, aanvang 20:30 uur.

Scores: Floris 11, Sander 10 (10 rebounds, 4 assists), Kevin 9, Sjoerd 6 (5 assists), Raven 6, Niels 6, Dennis 4, Wouter 3, Martijn 3.


www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.