Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 17 november 2013
Aarnoudse/Binnenland bekert eenvoudig verder (Heren 1 Team)


Na de midweekse overwinning op Almere, moet Aarnoudse/Binnenland in het bekertoernooi aantreden tegen Almonte. De ploeg uit Eindhoven was voor de competitie al met ruime cijfers verslagen, maar een rondom een bekerwedstrijd hangt toch een andere sfeer. Bij de thuisploeg ontbreekt nog altijd Reinier (blessure en op de weg terug) en ook Dennis is vanwege werk niet beschikbaar.

Net als afgelopen woensdag schiet Aarnoudse/Binnenland uit de startblokken. In een enorm hoog tempo weet de ploeg in drie minuten tijd een 10-0 voorsprong op het bord te zetten. Na een time-out van de bezoekers gaat Aarnoudse/Binnenland enorm gedreven door en staat het pas na vijf minuten de eerste veldscore van Almonte toe. De stand is dan al: 15-3. Als Almonte wat beter in de wedstrijd lijkt te komen en de achterstand kan verkleinen tot 19-9, geeft de thuisploeg vlak voor het einde van het eerste kwart nog even flink gas. Sjoerd scoort 8 punten op rij, waaronder twee driepunters. Eindstand eerste kwart: 27-11.

In het tweede kwart opent Yasalde de score met een driepunter, zijn tweede van de wedstrijd. Aarnoudse/Binnenland werkt tegen een enorm hoog percentage af en laat daarmee Almonte volledig kansloos. Opvallend is dat de thuisploeg weer het goede teamspel speelt, waarmee het aan het begin van de competitie zo succesvol was. Alle spelers dragen hun steentje bij en dat maakt de wedstrijd, ondanks een gebrek aan spanning, toch erg aantrekkelijk om naar te kijken. Halverwege het tweede kwart zijn vooral Martijn en Floris op schot, zij worden dan ook keer op keer vrijgespeeld. De stand is dan al opgelopen tot 41-18. Na wederom een driepunter van Floris is het slotakkoord van de eerste helft voor Niels die twee keer achterelkaar scoort. Ruststand: 54-22.

In het derde kwart opent Raven de score, maar daarna heeft Aarnoudse/Binnenland toch moeite om het goede spel van de eerste helft een passend vervolg te geven. Pas halverwege het derde kwart komt de thuisploeg weer een beetje op stoom. Wel blijft de verdediging, ook gedurende deze aanvallend wat mindere fase, uitstekend overeind. Dankzij een aantal scores van Kevin en Wouter loopt de thuisploeg in een paar minuten razendsnel uit naar een 75-28 stand aan het einde van het derde kwart. Waar de ploeg in voorgaande wedstrijden de concentratie en intensiteit vaak verloor na een grote voorsprong, gebeurt dat nu duidelijk niet. Daardoor blijft de wedstrijd, ondanks het enorme krachtsverschil, toch leuk voor het publiek. Ook de spelers hebben duidelijk de wil om een goede wedstrijd af te leveren. Het is jammer dat een aantal alley-oop pogingen mislukten, maar het plezier was er niet minder om. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in een 93-41 overwinning voor Aarnoudse/Binnenland.

Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd in Utrecht tegen final four kandidaat Cangeroes.

Scores: Sjoerd van Vilsteren 4 (9 assists, 5 steals), Yasalde pas Costa 13, Floris de Jong 11, Sander Trommelen 10 (9 assists, 6 steals), Martijn 10 van Noordenne (7 steals, 3 assists), Raven Hoogenveen 10, Kevin Karam 10, Niels Plieger 9 (8 rebounds, 4 steals), Wouter Cabaret 6 (3 assists).


www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.