De vraag vooraf was wie er op tijd hersteld zouden zijn van de diverse blessures en met welk team coach Van Rangelrooy de strijd met de Lions aan kon gaan. De enige die uiteindelijk niet meedeed aan Barendrechtse kant was Jamailah Adams, haar blessure zal haar mogelijk ook deze week nog aan de kant houden. Aan Landsmeerse kant deed Amerikaanse guard Katie Bussey niet mee. Zowel Jamy de Kock, Robyn Bouwer en Marlou de Kleijn maakten hun officiële debuut in het blauw. Marlou werd in het hol van de leeuw tot women of the match gekozen. Waarschijnlijk kwam Eline Kasius met haar double double daar overigens ook dichtbij.

In een matig gevuld Indoor Center Landsmeer begonnen beide team vrij aardig aan de wedstrijd. De scores worden afgewisseld en beide teams weten veelvuldig het net te vinden. Met de relatief hoge periode stand, 17-22, wordt het eerste kwart in het voordeel van de blauwen afgesloten.

De Lions beginnen kwart twee net als in het eerste kwart met een driepunter, ditmaal van Nadine Boesaart.  Als Myrthe den Heeten (2 punten) en Chermensa van la Parra (5 punten) daarna een kleine run plaatsen vlucht coach Thijs Volmer in een time out, 20-29. Die voorsprong van 9 punten wordt tot de rust behouden, 30-39.

Na rust wordt er door Binnenland erg veel gemist. De Lions ruiken bloed en komen in een rap tempo terug in de wedstrijd. De voorsprong verdwijnt als sneeuw voor de zon en aan het einde van het kwart staan de Binnenlandse dames met nog slechts 1 punt voor, 48-49.

De supporters gaan er eens goed voor zitten en de spanning neemt toe. Marlou de Kleijn gooit er twee vrij worpen in, maar aan de andere kant doet Benthe Versteeg dit ook. Myrthe den Heeten antwoord met een driepunter, maar wederom counteren de Lions. Tanya Bröring, goed voor 16 punten in totaal, gooit er 5 punten achter elkaar In.

Rede voor coach  Joost van Rangelrooy om , met nog 5.12 te gaan, in een time-out te vluchten.

Na die time-out is het captain Lisa van den Adel die met een mooie drive en finish haar ploeg aan de goede kant van de score, 55-56, brengt. Als er dan nog vijf minuten te spelen zijn kan de winst beide kanten op. Het laatste deel van de wedstrijd is het vooral heel spannend en aanvallend bijzonder matig. Mogelijk door die spanning volgen er die laatste 5 minuten geen scores meer en dat levert de eerste competitie zege voor de Barendrechters op: 55-56

Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd op de planning. Om 17.45 zal dan Lekdetec.nl uit Bemmel de tegenstander zijn. Ook zij wonnen hun eerste wedstrijd, dus het belooft een pittige strijd te worden.

Marlou de Kleijn 16 punten, 4 rebounds.  Eline Kasius 13 punten en 11 rebounds. Myrthe den Heeten 9 punten. Gabrielle van den Bosch 8 punten.