Vertom Binnenland heeft de eerste competitiewedstrijd in de landelijke eerste-divisie winnend afgesloten. Na een gelijk opgaande eerste helft maakte de Barendrechters tegen nieuwkomer BC Gaasperdam Warriors in de tweede helft het verschil. Vertom/Binnenland won verdiend met 85-70. Vertom/Binnenland beschikt dit seizoen over een nieuwe selectie. Van het jeugdige Binnenland-team van afgelopen jaar zijn alleen nog Ronald Schouten, Jeroen Los, Georgios Lingers en Ruben Brouw. Het coach-duo Alex Schaap en Eric-Jan van Ooijen vulde het team aan met de ervaren spelers Thomas de Weerd, Reinier van Vilsteren, Wouter Cabaret en Kevin Karam, die na een jaar reserveteam weer terug zijn in de hoofdmacht.

Vanuit het hoogste jeugdteam is talent Maarten Verweij toegevoegd. De belangrijkste aanwinst was de terugkeer van routinier Sjoerd van Vilsteren. Van Vilsteren maakt de overstap van promotie-divisionist Grasshoppers uit Katwijk. Net als vorig seizoen blijft de Barendrechtse eerste-divisionist.

Door diverse oorzaken was de voorbereiding op het seizoen uiterst rommelig. Het was dan ook afwachten hoe Vertom/Binnenland de eerste competitiewedstrijd tegen BC Gaasperdam tevoorschijn zou komen. De Barendrechtse eerste-divisionist stond onder leiding van coach Van Ooijen, die de beschikking had over een complete selectie van 11 spelers.

Vanaf het begin had Vertom/Binnenland het initiatief in de wedstrijd. Snel werd een 8-4 voorsprong genomen. Toch speelden de Barendrechters onwennig en konden niet niet direct loskomen van BC Gaasperdam Warriors. Verdedigend werd teveel ruimte gegeven en ook aanvallend ontbraken de automatismen. Na 10 minuten keek Vertom/Binnenland tegen een kleine achterstand aan van 18-19. Aan het begin van het tweede kwart zetten de formatie van Van Ooijen direct druk en pakte weer de voorsprong: 23-19. Toch had Vertom/Binnenland moeite met het onbevangen en razendsnelle spel van de Warriors. De rust werd dan ook met een kleine voorsprong bereikt: 39-37.

In periode 3 bleven de ploegen tot  45-45 in evenwicht. Vervolgens kwam de ervaring van Vertom/Binnenland naar voren. De verdediging werd aangescherpt en in de aanval werd met succes naar de vrije kansen gezocht. Binnen enkele minuten werd een beslissende voorsprong genomen: 57-46. Met een voorsprong van 61-54 werd het derde kwart afgesloten. De Warriors probeerde met een zone-verdediging de wedstrijd te laten kantelen. Vertom/Binnenland liet zich niet van de wijs brengen. De voorsprong werd snel uitgebreid naar 74-58. Met een mooie overwinning van 85-70 pakte de Vertom/Binnenland de eerste punten. Kevin Karam was met 26 punten de meest productieve speler van Vertom/Binnenland. Sjoerd van Vilsteren (16), Ronald Schouten (14) en Thomas de Weerd (13 punten) schoten zich eveneens in de dubbele cijfers.

Volgende week speelt Vertom/Binnenland de eerste thuiswedstrijd. Om 20.15 uur is Lokomotief (Rijswijk) in sporthal de Driesprong de opponent.