Mexx, Eve, Sema, Charity en Kirsten openen de wedstrijd en zetten direct de dubbelteaming neer. Dit blijkt een effectief wapen tegen teams die zelf vluchten in een zoneverdediging en niet gewend zijn om te gaan met druk.

Charity en Kirsten openen de score, maar Squirrels bijt goed van zich af en blijft bij en scoort twee keer tegen. Nina valt in en scoort gevolgd door Sema, maar Squirrels mag te vaak en te makkelijk naar de basket: 10-9. Coach Judith neemt een time-out om de verdediging verder op poten te zetten. Dat heeft wel enig effect en als Paula en Charity 2x dan scoren staat een kleine voorsprong op het bord 16-11.

In het tweede kwart verzilvert Eve een vrije worp en scoort daarna. Als zij dan ook zelf een p krijgt, vergeet Squirrels de vrije worpen te maken (19-13). Toch komen de Binnenlandse meisjes niet los van de tegenstander die zich via de zone verzekert van een paar intercepties. De persoonlijke fouten worden goed gezien door de enige scheidsrechter, Jasper, die rechtvaardig fluit. De foutenlast en de vrije worpen zijn voor beide ploegen in evenwicht en worden ook aan beide kanten wisselend geraakt dan wel gemist. Eve en Nina zijn niet bang om te scoren tegen de zone. Bij rust staat het 25-20.

In het derde kwart probeert Squirrels het met man-to-man. Dat is een kolfje naar de hand van de Binnenlandse meisjes. Er wordt nog veel te weinig gebruikt gemaakt van de fast break, maar Kirsten zet het spel wel goed op en geeft een goed voorbeeld met pass en insnijden. Er komen meer mogelijkheden voor eigen vaardigheden waar Eve 4x en Nina 2x van profiteren: 37-21. Squirels komt dit kwart niet verder dan 1 punt, omdat de dubbelteaming goed wordt uitgevoerd.

In het vierde kwart maakt Sema een lay up en Squirrels is het kwijt. Via Kate wordt er nog wel geprobeerd te scoren, zij maakt 6 punten dit kwart, maar het is niet genoeg om langszij te komen. Nina, Charity en Moira maken het af en bepalen de eindstand op 51-29.

Scores: Nina: 10; Paula: 4; Charity: 12; Sema: 4; Kirsten: 8; Eve: 11; Moira: 2