Afgelopen zaterdag traden de mannen van M16-1 CBV Binnenland aan voor hun derde thuis wedstrijd tegen BV Noordkop – Den Helder. Op papier een zware, nog ongeslagen tegenstander.

Het eerste kwart verliep moeizaam. Noordkop scoorde in dit deel 4 fraaie driepunters en verdedigend had Binnenland daar geen antwoord op. Door een snelle break en fraaie driepunters van Raymond de Bruin en Matthew Lowes kon Binnenland uit eindelijk de schade nog beperkt houden tot 18-22 in het voordeel van Noordkop. In het tweede kwart slaagde Noordkop er in een gaatje te slaan tot 8 punten (24-32) , maar opnieuw kon Binnenland weer aanhaken door scores van Wouter Jansen en Jeremiah Geertruida. (ruststand 36-38).

Doordat Noordkop slechts 2 wissels tot haar beschikking had werd het tempo in de tweede helft opgevoerd. Door goed verdedigend werk van beide teams bleven de scores dan ook beperkt (3e kwart 46-48).

De opdracht voor het laatste kwart was duidelijk. Hoog tempo, stevig verdedigen en proberen de loopacties van Noordkop te verstoren. Na 4 minuten had Binnenland eindelijk een geringe voorsprong te pakken en ontspon zich een waar basketbal gevecht. Niet altijd mooi en hoogstaand basketbal maar met veel inzet en spanning, wat zeer gewaardeerd werd door de toeschouwers op de volle tribune van de Driesprong. Met nog anderhalve minuut te gaan was de score 65-65. Door een snelle break van wederom Matthew Lowes en een misser vanaf de vrije worp lijn van Noordkop, mocht Wouter Jansen aanleggen voor de einstand 69-66 in het voordeel van Binnenland