Een uitwedstrijd spelen in Tubbergen is voor veel coachen geen zekerheid. Woorden van  die strekking sprak coach Mart Kieftenbeld vooraf aan de wedstrijd in de kantine tijdens een praatje voor de Tubbergse sponsoren. Vorig jaar had 4Consult/Binnenland het bijvoorbeeld ook heel moeilijk in een bekerronde. Toen ontsnapte het team van Joost van Rangelrooy en won met één punt. Afgelopen zaterdag was het vooral Binnenland dat de klok sloeg.

Na een 2-0 achterstond is het Eline Kasius die met acht punten op rij zorgt voor de eerste voorsprong. Zowel verdedigend als aanvallend doen de Barendrechtse dames wat van hen verlangt wordt: teamspel. De 13 punten van  Eline Kasius dit kwart komen vooral voort uit mooi uitgespeelde  aanvallen,  met een goede afronding van de center. Verdedigend lukt het om de tegenstander slechts 12 punten toe te staan. (12-19). In het tweede kwart legt Gabrielle van den Bosch er drie driepunters in, daarbij komt ook Lisa van den Adel (5 punten) scorend door. In de  laatste fase voor rust heeft de Barendrechtse ploeg teveel turn-overs waardoor de Tubbergse dames, dit kwart, maar liefst 17 punten kunnen maken. (29-44)

De eerste vier punten na rust zijn  voor Jolly Jumpers, daarna speelt Binnenland weer beter en vindt het voldoende gaten in de verdediging van de thuisploeg. Beide teams scoren veel. Marlou de Kleijn maakt negen punten, maar voor de thuisploeg is het Laura Steggink die dit kwart maar liefst 10 punten aan haar totaal toevoegt. Tussenstand 48-66. Van Rangelrooy wisselt veelvuldig door en kan zo een aantal speelsters wat rust geven. Zo komen ook Jamy de Kock en Eva van Oosten geruime tijd in het veld. Van Oosten krijgt overigens het publiek nog op de banken na een mooie assist op Roos Koopmans. De wedstrijd is helemaal gespeeld als ook de jarige Myrthe den Heeten nog even los gaat in de laatste periode, 10 punten.

De uiteindelijke 62-87 uitslag gaf het krachtverschil tussen beide ploegen goed weer. Het werd dus geen lastig, maar vooral een laat avondje voor 4Consult/Binnenland. Topscoorsters voor Binnenland waren: Eline Kasius (19 punten), Marlou de Kleijn (16 punten), Gabrielle van den Bosch (15 punten, 5 driepunters) en Myrthe den Heeten (13 punten).

Komende week staan er twee belangrijke wedstrijden op het programma Op woensdag (20:30) komt Sportiff Company Grasshoppers op bezoek. Gevolgd door een wedstrijd op zaterdag (20:00) tegen Loon Lions.