De topper van de (mid)week werd gespeeld in Sporthal de Driesprong. Daar stonden 4Consult/Binnenland en Sportiff Company Grasshoppers tegenover elkaar. De enige ploeg waar de Barendrechtse formatie nog niet van wist te winnen, maar na een matige Barendrechtse eerste helft volgde een goede tweede helft. Waarmee de winst voor de thuisploeg, na wat extra harstlagen bij de supporters, uiteindelijk over de streep werd getrokken.

De opening is voor de uitploeg die meteen een voorsprong van vijf punten neemt.  Binnenland laat zich echter niet van de wijs brengen en zet de achtervolging in. Het lukt in de eerste periode een aantal keer  om gelijk te komen met de Katwijkse tegenstander, maar een voorsprong wordt niet bereikt. Grasshoppers pakt veel aanvallende rebounds en schiet een hoger percentage van de thuisploeg, 18-23. De tweede periode begint met een driepunter van Sonja Kuijt en dat is de reden voor een time-out van coach Van Rangelrooy. De Barendrechtse coach is niet blij met de scherpte van zijn ploeg en verlangt een beter verdedigend  team. Het lukt de thuisploeg om in de fase hierna terug te komen tot drie punten, Grasshoppers zet dan weer aan en loopt uit tot negen punten. Het is Myrthe den Heeten die de ruststand op 33-42 zet na een mooie 1-1 actie met als beloning een rake jumper.

Na rust speelt 4Consult een stukken scherper en aanvallend belonen de dames zichzelf ook meer.  Opeenvolgende scores van Marlou de Kleijn en Robyn Bouwer zetten de thuisploeg meteen op het juist spoor. In die eerste minuten na rust lukt het de Kattukers wel om hun voorsprong te behouden, maar als Eline Kasius dan in het veld komt keert het tij. Aan Binnenlandse zijde lukt nu een hoop en veelvuldig worden de juiste keuzes gemaakt. Kasius is in deze fase inside niet te stoppen en Gabrielle van den Bosch weet van buiten het netje goed te vinden. Beiden scoren dit kwart acht punten. Als afsluiting van dit kwart pakt Jamailah Adams een fantastische aanvallende rebound gevolgd door een fade away buzzer beater, 59-56.

De achterstand is volledig weggespeeld en het verschil tussen beiden ploegen is op alle vlakken klein. Als de voorsprong, halverwege het vierde kwart, oploopt tot acht punten neemt coach Axel Gouw een time-out. Drie opeenvolgende scores van Grasshoppers brengen het verschil weer terug tot twee. Tijd voor Van Rangelrooy om een time-out te nemen. De zenuwen nemen toe in Sporthal de Driesprong. In de slotminuten komen de bezoekers op een 70-72 voorsprong na een score met bonus van Mia Hordijk. Beide ploegen missen dan een aantal kansen.  Echter worden zowel Eline Kasius als Marlou de Kleijn diverse keren foutief afgestopt. Dit levert in totaal zes vrije worpen op, waar er vijf van geraakt worden. De laatste kans voor Grasshoppers levert een afketser op. Daarmee blijven de punten in Barendrecht en blijft voor 4Consult/Binnenland de ranglijst aanvoeren.

Komende zaterdag komt Loon Lions op bezoek. De wedstrijd tegen de huidige nummer twee belooft wederom een zeer spannende strijd te worden. Kaarten voor deze wedstrijd zijn vanaf 45 minuten contant te koop bij de kassa.