De basketballers van Vertom/Binnenland hebben een belangrijke overwinning behaald tegen Talantus. De Barendrechters liepen eind van de eerste periode naar een ruime voorsprong. Het  leek een makkelijke avond te worden, maar in de slotfase kwamen de Eindhovenaren onverwacht nog heel dichtbij. Uiteindelijk bleven de punten terecht in Barendrecht: 94-88.

De confrontatie tussen Vertom/Binnnland en Talantus was voor de ranglijst een belangrijke wedstrijd. Bij winst zou Binnenland aansluiting houden bij de subtop van de landelijke eerste divisie, terwijl bij een nederlaag de focus op de onderste ploegen gericht moest worden.

Buiten de geblesseerde spelers Jasper van den Adel en Reinier van Vilsteren kon trainer/coach Eric Jan van Ooijen verder beschikken over een fitte selectie. Wel werd jeugdspeler Kent Postema aan de groep toegevoegd.

Voor de Barendrechtse hoofdmacht werden de volgende spelers het veld ingestuurd: Thomas de Weerd, Jeroen Los, Wouter Cabaret, Sjoerd van Vilsteren en Kevin Karam. Vertom/Binnenland startte niet scherp. Het tempo was te laag en verdedigend werd te veel ruimte gegeven. Na een time-out van leidsman Van ooijen pakte de thuisploeg het goed op. Onder aanvoering van routiniers Sjoerd van Vilsteren en Kevin Karam (11 en 10 punten dit kwart) werd het verschil snel omgezet in een voorsprong na 10 minuten: 25-18.

Aan het begin van de tweede periode hielden beide teams elkaar in evenwicht, waarbij  Vertom/Binnenland een veilige marge behield. Na 5 minuten (35-30) ging onder aanvoering aanvoerder Thomas de Weerd het tempo omhoog. Dit resulteerde direct in een grote verschil in de pauze: 52-34.

Na de rust wilde de Driesprong-brigade de goede lijn doorzetten om de wedstrijd definitief te beslissen. Ondanks de energie die werd geleverd bleven de Eindhovense studenten met diverse driepunters in de wedstrijd. Doordat beide er lustig op los scoorde, stond na drie kwarten een hoge tussenstand van 78-60 op het scorebord. De veilige voorsprong gaf Van Ooijen de mogelijkheid zijn team flink door wisselen. Het 16-jarige talent Kent Postema liet met veel rebounds en een mooie score een prima indruk achter. Met nog 5 miunuten op de klok en een 87-70 voorsprong leek de wedstrijd gespeeld. Talantus dacht daar anders over. Met enkele driepunters werd het verschil 1.22 minutt voor het einde teruggebracht tot 90-86. In de spannende slotminuut speelde Vertom/Binnenland de wedstrijd geroutineerd uit en behaalde met 94-88 een belangrijke overwinning.

Thomas de Weerd (27), Kevin Karam (19), Sjoerd van Vilsteren (16) en Wouter Cabaret (11 punten) schoten zich in de dubbele cijfers.

Komende zaterdag speelt Vertom/Binnenland Heren 1 in Hardinxveld-Giessendam tegen regiogenoot River Trotters. De wedstrijd tegen de nummer twee van de competitie begint om 20.00 uur in sporthal de Wielewaal.