Vertom/Binnenland Heren 1 heeft nipt verloren van regiogenoot River Trotters. Na een snelle achterstand waren de Barendrechtse basketballers de gehele wedstrijd in de achtervolging. Helaas kon het verschil niet worden geslecht: 68-74.

Het regioduel tussen River Trotters en Vertom/Binnenland waren voor beide ploegen enorm belangrijk. De ploeg uit Hardinxveld-Giessendam doet met slechts één nederlaag volop mee om de titel, terwijl bij een overwinning de Barendrechters weer meedoen in de top van de landelijke eerste-divisie.

Buiten de geblesseerde spelers Jasper van den Adel en Reinier van Vilsteren kon trainer/coach Eric Jan van Ooijen niet over center Kevin Karam (werk) beschikken. Het 18-jarige talent Timo Westerdijk nam de opengevallen plaats onder de borden in.

Voor de Barendrechtse hoofdmacht werden de volgende spelers het veld ingestuurd: Thomas de Weerd, Jeroen Los, Georgios Lingers, Sjoerd van Vilsteren en Ruben Brouw. In de beginfase gaven beide teams elkaar weinig toe. Tot 14-13 hielden beide teams elkaar in evenwicht. Vervolgens had Vertom/Binnenland grote moeite met de aanvalspatronen van de thuisploeg. Binnen twee minuten liep het verschil op naar een achterstand van 21-13. Ook in het tweede bedrijf hadden de Barendrechters moeite om de Trotters te stoppen, terwijl veel energie kostte om zelf tot scores te komen. Het verschil liep snel op tot 33-21. Dit noopte trainer Van Ooijen tot het nemen van een time-out. In deze minuut gaf Van Ooijen opdracht tot en ander verdedigingssysteem. Met resultaat. De kleedkamer werd met een overbrugbare kloof van 37-30 opgezocht.

In de pauze werden de gemaakte afspraken nogmaals doorgenomen. Vertom/Binnenland startte het 3e kwart prima. Binnen 40 seconden was de blauwe brigade weer terug in de wedstrijd 37-34. In de gelijkgaande wedstrijd speelde beide teams vol overgave. Het speelde golfde op en neer, waarbij Vertom/Binnenland telkens op een kleine achterstand bleef. Het kwart werd afgesloten met een 56-52 achterstand.

Met een score van Thomas de Weerd werd aan het begin van de laatste periode het verschil direct tot 56-54 teruggebracht. Vertom/Binnenland stond verdedigend goed en zette River Trotters onder druk. Met een verre driepunter van voormalig Binnenlander Gillian Boldewijn in de 24-seconden buzzer, werd het verschil weer op vijf gezet. Met een score van Wouter Cabaret 2.15 minuten voor het einde kwamen de Barendrechters nog één keer dichtbij: 67-64. Helaas was Vertom/Binnenland niet bij machte om het verschil definitief te slechten. Een nederlaag van 74-68 was het gevolg.

Voor de Binnenlanders scoorden alle spelers, waarbij Thomas de Weerd (17), Sjoerd van Vilsteren (12) en Ronald Schouten (11 punten) de meest productiefste spelers waren.De heren van Vertom/Binnenland  spelen komende vrijdagavond om 20.45 uur een thuiswedstrijd in de 3e ronde van de Nederlandse Basketbal Cup. Tegenstander is het in de landelijke promotie-divisie, de hoogste amateurklasse van Nederland, uitkomende BC Virtus uit Werkendam.