Afgelopen maandag ging het bekertoernooi voor de eredivisie teams van start. 4Consult/Binnenland stroomde in bij de laatste 16 ploegen en kreeg door middel van loting te maken met Lokomotief uit Rijswijk. Lokomotief, beter bekend als Loko, speelt een divisie lager dan de Barendrechtse dames in de promotiedivisie. De ploeg van oud-Binnenlanders Inez van Hulsen en Maxime Essenstam staat daar gedeeld eerste en presteert dus heel goed.

De maandagavond wedstrijd in de kleine Van Zweedenhal te Rijswijk begint dramatisch voor de Binnenlanders. Het is vooral de Rijswijkse thuisploeg die een slap Binnenland afstraft en brutaal de leiding neemt. Vooral Inez van Hulsen en Maxime Essenstam zijn scorend aanwezig en doen hun oude ploeg pijn. Coach Van Rangelrooy is absoluut niet tevreden met het spel en de intensiteit bij zijn ploeg. Net na de start van  het tweede kwart staat zijn ploeg met 32-21 achter als de ploeg besluit om het gaspedaal in te trappen.

De eredivisieploeg stoomt, ook na de rust, in één keer door naar een 34-60 voorsprong. Een 2-39 run dus voor de ploeg van Van Rangelrooy. Bij het ingaan van het laatste kwart is de voorsprong 38 punten en de wedstrijd gelopen.  De laatste 10 minuten verslapt Binnenland weer iets, waardoor de 100 puntengrens uiteindelijk niet gehaald wordt. De ruime 59-92 overwinning zorgt in ieder geval ervoor dat Binnenland ook in de volgende ronde voor de nationale beker mag gaan spelen.