In de wetenschap dat Den Helder de laatste twee weken steeds beter speelt en ook een aantal duidelijke overwinningen behaalde beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Uiteindelijk werd het, in de slotfase, ook heel spannend. Een laatste kans van 4Consult/Binnenland werd afgefloten en de nederlaag met 61-59 een feit.

In sporthal de Sportlaan, waar komende vrijdag ook de halve finale van de Final Four op het programma staat, startte de Barendrechtse ploeg dramatisch. Den Helder scoorde veel en daar stelde 4Consult/Binnenland maar weinig punten tegenover. De  twaalf punten achterstand, 20-8, zorgt er dan voor dat Binnenland net als een aantal weken terug veel energie moet steken in het terugkomen in de wedstrijd. In het tweede kwart lukt dat nog niet echt. Aanvankelijk kruipt en sluipt Binnenland, aan de hand van Robyn Bouwer (8 punten dit kwart), dichterbij. Echter houdt Den Helder  stand en staat er bij rust een dertien punten achterstand op het scorebord, 42-29.

Van Rangelrooy zal zijn team een donderspeech hebben gegeven in de rust, want na de rust komt Binnenland beter in haar spel en komt het steeds dichterbij. De goed spelende Roos Koopmans is belangrijk met acht punten in dit kwart. De periode wissel komt met 49-47 en een spannend laatste kwart staat voor de boeg. In de kwart komt Binnenland tot twee keer toe voor, die voorsprong kan de Barendrechtse ploeg echter niet volhouden. De eindspurt die in de laatste minuten wordt  ingezet eindigt  bij een 61-59 verlies.

De ploeg van Van Rangelrooy zal zich de komende week gaan voorbereiden op de Final Four. Op vrijdag zal de ploeg tegen Loon Lions spelen, een ploeg waarvan zowel gewonnen als verloren werd. Kortom een spannende pot in  het verre Den Helder.