Lachende gezichten na afloop bij het team van 4Consult. Zowel de winst als een doos bon-bons van sponsor 4Consult zijn binnen.

De eerste thuiswedstrijd van 2020 werd er meteen een voor in de boeken. In Barendrecht legden twee teams, 4Consult/Binnenland en Lekdetec.nl Bemmel, het vuur aan elkaars schenen. Bij Bemmel deed Lisanne de Jonge nog niet mee, 4Consult daarentegen was compleet.

In het eerste kwart loopt het aanvallend erg stroef bij de Binnenlandse dames. De vele switches van de tegenstander werden niet goed uitgespeeld en het aantal turn-overs was bedroevend hoog. Tel daarbij een aantal aanvallende rebounds van Lekdetec op en de achterstand na kwart één was een logische en terechte afspiegeling tussen beiden ploegen. In kwart twee komt de Barendrechte ploeg beter in haar (aanvallende) spel. Marlou de Kleijn (zeven punten) en Lisa van den Adel (vijf punten) zijn scorend goed aanwezig voor de thuisploeg. Julia Jorritsma is aan de andere zijde, met zeven punten, belangrijk voor haar team. Het lukt 4Consult om, na een goed tweede kwart, een voorsprong van zes punten (33-27) bij rust te creëren.

Na rust bouwt de ploeg van Van Rangelrooy de voorsprong rustig uit naar maximaal 16 punten. Bemmel geeft zichzelf echter niet zomaar gewonnen en knokken zich aan het einde van het kwart met een 0-12 run terug in de wedstrijd. Met een 52-50 tussenstand breekt dan een spannend vierde kwart aan. In het laaste kwart neem de Barendrechtse ploeg wederom een voorsprong, ditmaal van zeven punten. Dan is de thuisploeg de kluts weer even kwijt en ziet Bemmel brutaal terugkomen en zelfs op voorsprong komen. Bij 63-63 en nog 1 minuut te gaan krijgen beide ploegen kansen om de wedstrijd te beslissen, maar dat lukt beide ploegen niet.

In de verlenging gieren de zenuwen door sporthal De Driesprong. Het uitzinnige publiek steunt de thuisploeg maximaal en de ploeg strijdt weer voor elke centimeter. Een aantal beslissende intercepties komen voort uit de maximale effort van de Barendrechtse ploeg. Bij 70-67 pakt Gabrielle van den Bosch als springend een steal, waarna Marlou de Kleijn een fantastische driepunter binnenknalt. Er is dan nog één minuut te spelen en coach Daan de Heus, van Bemmel, neemt een time-out. De Bemmelse aanval die volgt wordt echter verstoord door Eline Kasius die de bal kan stealen. De volgende Barendrechtse aanval gaat mis, waarna Bemmel een driepunter binnen schiet en de spanning terug is. Er volgt een time-out van Van Rangelrooy en de play erna krijgt Lisa van den Adel tweemaal. Zij scoort er hier één van. Bij 74-70 is de wedstrijd dan gespeeld, het blok dat Eline Kasius dan nog maakt wordt door de scheidsrechters als een fout beoordeeld. De tijd is echter voorbij en de twee rake vrije worpen van Jorritsma zijn slechts voor de statistieken, 74-72.

Wederom een belangrijke overwinning voor de Barendrechtse ploeg, volgende week mag de ploeg van Van Rangelrooy naar Haren. Net als alle andere wedstrijden zal de ploeg ook hier weer vol voor de winst gaan.