In de wetenschap dat 4Consult/Binnenland op bezoek ging bij de rode lantaarn drager Keijser Capital Martini Sparks in Haren waren de verwachtingen op een overwinning reëel. De ploeg van Van Rangelrooy startte 2020 goed met overwinningen op Landsmeer en Bemmel, zaak om deze serie voort te zetten.

Binnenland begint goed aan de wedstrijd en captain Lisa van den Adel opent de score. De Barendrechtse ploeg doet het verdedigend in die beginfase goed en loopt rustig uit naar een voorsprong van zeven punten. Marlou de Kleijn is scorend (7 punten), net als Lisa van den Adel (6 punten), dit kwart aanwezig. De laatste score van het kwart komt top naam van Melissa ’t Jong waarmee zij de achterstond voor haar team beperkt tot een 16-27.

In het tweede kwart gaat 4Consult scorend even los. In totaal worden dat kwart maar liefst 29 punten gemaakt. Die scores worden door maar liefst zeven speelsters gemaakt, waaronder ook youngsters Jamy de Kock en Eva van Oosten die beiden een driepunter door de ring mikken. Verdedigend houden de Binnenlanders de Harense opponent op 15 punten, de 31-56 tussenstand bij rust is dan al ruim.

In de tweede helft gaan de Barendrechters door waar ze gebleven zijn: scoren. Jamailah Adams en Eline Kasius komen nu scorend ook goed aan bod. Het echter Marlou de Klein die er nog even 10 punten in mikt en zo op haar totaal van 26. De voorsprong loopt op en coach Van Rangelrooy geeft al zijn speelsters ruim speeltijd.  Grote domper dit kwart is het uitvallen van Myrthe den Heeten die met een knieblessure naar de kant moet. De ernst van die blessure is nu nog niet geheeld duidelijk, daarover binnenkort meer. Daarnaast valt ook Marlou de Kleijn uit met een vinger blessure en het laatste kwart komt ook zij niet meer in actie. Bij 44-82 vang het laatste kwart aan. De vraag is dan vooral of de 100 puntengrens behaald gaat worden. Jamailah Adams is uiteindelijk degene die het 100-ste punt maakt. Naar goed gebruik betekent dit dat Jamailah een taart moet bakken voor haar team. Uitslag wordt uiteindelijk 65-107.

De Barendrechtse ploeg lever een mooie overwinning als cadeau voor de op zondag jarige coach Van Rangelrooy. Hij vertelt: “Ik heb een, van onze kant, goede wedstrijd gezien.  Verdedigend moeten wij nog wat stappen maken. Ik ben blij dat we goed door bleven gaan en uiteindelijk de 100 punten hebben gehaald. Bijkomend voordeel is dat ik nu niet een taart hoeft tee bakken voor mijn verjaardag ;)“

Topscorers: Marlou de Kleijn (26 punten), Jamailah Adams (19 punten), Eline Kasius (12 punten), Roos Koopmans (12 punten) en Jamy de Kock (9 punten)

De eerstvolgende wedstrijd van 4Consult/Binnenland is volgende week zaterdag, 25 januari, om 20:00 in Katwijk. Dan gaan we op bezoek bij koploper Sportiff Company Gasshoppers. Op woensdag 29 januari (20:30) spelen we daarna in Landsmeer de kwartfinale van de beker tegen Loon Lions. Op 1 februari spelen we onze eerstvolgende thuiswedstrijd. Dan komt Dozy Den Helder op bezoek. Bij die wedstrijd zal de stichting voor Villa Gewoon Bijzonder diverse (verkoop)acties houden om geld op te halen. Dus zet die avond alvast in uw agenda.