Veel Barendrechtse supporters in Katwijk

4Consult/Binnenland heeft een bittere pil moeten slikken door het verlies bij koploper Sportiff Company Grasshoppers. In Katwijk was de koploper uiteindelijk net iets effectiever dan de moegestreden Barendrechters. Door dit verlies en de overwinning van Loons Lions op Den Helder staan de Barendrechters nog wel op de tweede plaats, maar voelt het de hete adem van de Lions in de nek.

In het eerste deel van de wedstrijd komt de ploeg van Van Rangelrooy op een kleine voorsprong. Marlou de Kleijn en Jamailah Adams zijn beide goed voor 5 punten. De 16-19 tussenstand aan het einde van kwart 1 is op dat moment een goede weerspiegeling van het spel van beide teams. In kwart twee gaat het mis voor de Barendrechtse ploeg. In eerste instantie komt Grasshoppers langszij en zelfs op voorsprong. Dan volgen een aantal minuten waarin beide ploegen stuivertje wisselen m.b.t. de voorsprong. Daarna volgen vijf ontzettend slechte en moeilijke minuten voor 4Consult. Bij Grasshoppers lukt ineens heel veel en als Ilse Kuyt er 30 seconden voor rust een driepunter ingooit is het verschil opgelopen tot 13 punten. 40-27.

Binnenland moet en gaat in de achtervolging. De thee moet wonderen hebben gedaan, maar na rust staat er een totaal andere ploeg op het veld dan in kwart twee. Binnen no-time scoren Jamailah Adams (2 punten) en Marlou de Kleijn (3 punten), er volgt direct een Katwijkse time-out. Die heeft niet veel effect want de 0-5 run wordt uitgebreid tot een 0-16 run. Na die run staan de supporters op de banken voor Robyn Bouwer die twee driepunters erin knalt. Bij 42-43 staat Binnenland dan ineens weer voor. Die voorsprong behoudt de uitploeg en met 50-54 wordt het laatste kwart aangevangen. Het laatste kwart is de spanning om te snijden. Binnenland komt acht punten voor en met nog 2 minuten te spelen is die voorsprong nog 1 punt. Sonja Kuijt gooit er een driepunter in, 68-67. Binnenland krijgt een kans op de overwinning met een aanval, maar mist. De fout die gemaakt wordt is om de klok te stoppen. De twee vrije worpen van Katwijk worden gemist, maar de Katwijkers pakken de aanvallende rebound en scoren. Van Rangelrooy neemt twee time-outs achter elkaar om zijn ploeg goed te kunnen instrueren. Het laatste schot komt van Marlou de Kleijn, zij mist. Jamailah Adams pakt rebound stapt achter de driepuntslijn, maar ook haar bal stuitert uit de ring en gaat mis. (70-67)

Van Rangelrooy na afloop: ‘We hebben verloren van onszelf. Het tweede kwart was zo matig dat dit ons de wedstrijd kost.’ Voor Van Rangelrooy en zijn team moet de knop snel om, want komende woensdag staat de halve finale van de beker op het programma. De tegenstander is dan Loon Lions. De wedstrijd vindt plaats in Landsmeer om 20:30.