Tegen de nummer vier van de competitie was het vooraf geen uitgemaakte zaak dat de winst mee terug naar Barendrecht zou gaan. De Tubbergse dames hebben menig tegenstander verrast, 4Consult/Binnenland was dus gewaarschuwd.

De eerste minuten schieten de Jolly Jumpers met scherp. De eerste vier scores van hun zijn driepunters. Daar tegenover ze Binnenland ook een goede productie aan de hand van Eline Kasius en Marlou de Kleijn. Het tweetal scoort dit kwart 16 van de 24 punten. De andere acht punten kwamen van de hand van Jamailah Adams. Verdedigend zit het niet goed in elkaar bij de Barendrechters. De tegenstander krijgt veel tweede kansen en rondt die kansen tegen een hoog percentage af 22-24. Het tweede kwart verdedigt 4Consult iets beter, maar mist het aanvallend haar kansen. Daarnaast valt Jamailah Adams met een enkelblessure uit. Gelukkig schiet Gabriëlle van den Bosch twee keer met scherp vanachter de driepunstlijn. De ruststand van 36-37 volgt na een laatste score van De Kleijn.

De rust wordt in het Barendrechtse kamp gebruikt om de scherpte terug te brengen. Het team van Joost van Rangelrooy weet dat het veel beter kan en moet. Dit laat het team in de tweede helft zien. Het tandem Marlou de Kleijn en Eline Kasius krijgen nu scorend ondersteuning van Robyn Bouwer en Chermensa van la Parra. Verdedigend worden de duimschroeven aangedraaid. Jumper scoort nog maar zelden en Binnenland bouwt een voorsprong (48-54) op. De laatste periode bouwt de nummer twee van de competitie die voorsprong uit, door veelvuldig de zone verdediging van de jumpers op de juiste plaatsen aan te vallen. De laatste score van de wedstrijd komt op naam van Eline Kasius die de eindstand zo op 60-78 zet.

Van Rangelrooy is blij met de overwinning op een stuggge tegenstander. “In de eerste helft schieten zij een absurd hoog driepuntpercentage, maar in de tweede helft was dat over en hebben we uiteindelijk makkelijk gewonnen”

Aankomende dinsdag komt de gedeeld nummer laatst BC Utrecht Cangeroes op bezoek. De wedstrijd in sporthal De Driesprong begint om 20:30.