Vertom/Binnenland kon de sterke koploper Attacus tot halverwege de 3periode volgen. De uitgedunde Barendrechtse selectie had in de slotfase geen antwoord op de ongeslagen lijstaanvoerder van de eerste divisie. Een nederlaag van 91-69 was het gevolg.

Met 8 spelers reisde het team van trainer/coach Eric Jan van Ooijen af naar Veghel voor de topper tegen de ongeslagen lijstaanvoerder Attacus. Georgios Lingers (ziek) en Maarten Verweij (blessure) waren naast de langdurige geblesseerden niet van de partij. In de landelijke eerste divisie was Vertom/Binnenland de enige ploeg die het Attacus echt lastig heeft kunnen maken. Na twee verlengingen gingen de Barendrechters onderuit.

In Veghel startten Vertom/Binnenland gemotiveerd en maakte het Attacus lastig. De eerste scores waren voor het jeugdige talent Timo Westerdijk. Daarna liet center Kevin Karam (10 punten dit kwart) van zich horen. Tot 20-19 hielden beide teams elkaar in evenwicht. Door een ongelukkige actie onder de borden raakte aanvoerder Thomas de Weerd geblesseerd en moest met een kwetsuur aan zijn hand naar de kant. Vertom/Binnenland was even van slag en liep tegen een kleine achterstand vaan van 26-21 na 10 minuten spelen.

Zou hier voor gefloten zijn?

In het tweede kwart pakte de Barendrechters de draad weer op. Zowel Attacus als Binneland speelde met een hoge intensiteit. Het voordeel voor de Brabantse thuisploeg was de brede bank. Waar zijn lustig doorwisselen was de rotatie van de Vertom-ploeg beperkt. Met een achterstand van 44-34 werd de pauze bereikt.

In de rust werd de hand van De Weerd vakkundig met tape vastgezet, zodat hij toch kon terugkeren. Met nieuwe energie vocht Vertom/Binnenland zich terug in de wedstrijd. Na 5 minuten was het verschil gereduceerd tot slechts 5 punten: 52-47. Door een ongelukkig botsing moest Jeroen Los naar de kant met een bloedneus. Ook de geblesseerde De Weerd hield het niet vol. Helaas was daarmee ook het verweer gebroken. Attacus breidde het verschil snel uit naar 65-50 na 3 perioden. In de laatste 10 minuten onderscheidde Sjoerd van Vilsteren (9 punten op rij) zich in aanvallend opzicht. Het deed echter niets af aan de nederlaag van 91-69.

Center Kevin Karam (21), Sjoerd van Vilsteren (17) en Jeroen Los met 10 punten schoten zich in de dubbele cijfers.

Volgende wedstrijd

Pas op zaterdag 7 maart a.s. komt Vertom/Binnenland Heren 1 weer in actie. In de eigen sporthal de Driesprong spelen de Barendrechters dan tegen het laag geklasseerde WBB Giants. De wedstrijd begint om 20.15 uur.