Klik op de foto voor meer foto’s door Peter den Heeten

In een toch behoorlijk goed gevulde Driesprong stond 4Consult/Binnenland tegenover Jolly Jumpers. De vorige drie wedstijden tegen deze ploeg wist Binnenland alle drie ruim te winnen. Na de gewonnen halve finale van afgelopen woensdag was het zaak om ook nu weer een winst binnen te slepen. Voor de wedstrijd bleek dat Jolly Jumpers te kampen had met blessures en zieken en daardoor niet compleet naar Barendrecht was afgereisd.

Dat de thuisploeg veel sterker is dan de bezoekers wordt in kwart één meteen al duidelijk. Na een tussenstand van 14-6 eindigt het kwart bij 24-11. Joost van Rangelrooy heeft dan al gebruik gemaakt van al zijn vaste speelsters. In het tweede kwart wordt de voorsprong nog groter. Binnenland pakt veel rebounds en creëert veel mogelijkheden tot scoren. De ruststand volgt na een periode van 23-9 bij 47-20.

In de tweede helft is er ruim speeltijd voor een ieder. Van Rangelrooy wisselt alle speelsters door. De scoreverdeling is net als het de rebounds goed over het team verdeeld. Via 65-27 en uiteindelijk 89-32 wordt overwinning binnen gehaald. Eline Kasius behaalde met 14 punten en 14 rebounds een mooie double double. Marlou de Kleijn maakte 18 punten. De women of the game was deze keer de goed verdedigende Roos Koopmans. Koopmans maakte 12 punten en pakte 8 rebounds.

Voor 4Consult/Binnenland staat aankomende donderdag (5 maart, om 20:30) de competitiewedstrijd tegen Sportiff Company Grasshoppers op het programma. Deze wedstrijd is naar voren gehaald i.v.m. de deelname van twee speelsters van Grasshoppers die met het Nederlands Team 3×3 naar het Olympisch Kwalificatie Toernooi gaan.