Myrthe den Heeten goed voor 11 punten

In de wetenschap dat bij een overwinning op Lekdetect.nl/Batouwe de tweede plaats in de competitie helemaal zeker was, werd er naar Bemmel afgereisd. Joost van Rangelrooy kan voorlopig niet over Marlou de Kleijn beschikken, zij brak in de midweekse wedstrijd tegen Katwijk haar hand.

Van Rangelrooy gaf Myrthe den Heeten een basisplaats, zij maakte meteen zes punten in het eerste kwart. 4Consult/Binnenland start goed aan de wedstrijd en de Bemmelse coach moet al snel in een time-out vluchten (2-9). De flow zit er bij de Barendrechters goed in. Vooral Eline Kasius (10 punten dit kwart) breidt die voorsprong uit naar 12-24. In het tweede kwart wordt er goed verdedigd. De productie hapert echter. Alleen Myrthe den Heeten (5), Eline Kasius (4) en Gabriëlle van de n Bosch (1) weten in dit kwart punten te maken. (23-34)

Na rust vliegt Binnenland weer uit de startblokken. De voorsprong is op een gegeven moment 18 punten en het spel van 4Consult is goed. Met een 37-53 voorsprong wordt de laatste periode aangevangen. In dat laatste kwart blijft de voorsprong bestaan, echter in de laatste 4 minuten slinkt de voorsprong. Bemmel dat bleef vechten voor hun kansen komt terug tot vijf punten en balbezit. Als dan Lekdetec.nl een makkelijke optie mist en Lisa van den Adel aan de andere kant wel, twee vrije worpen, scoort (53-60) is de winst en de tweede plaats binnen.

Eline Kasius krijgt in Bemmel terecht de bloemen voor de beste speelster van de wedstrijd. Zij scoorde 26 punten en pakte 11 rebounds. Jamalah Adams was ook goed op dreef met 13 punten. De laatste speelster in de dubbele cijfers was Myrthe den Heeten die 11 punten wist te scoren. Coach Van Rangelrooy zag de beste reactie van zijn team na een teleurstellende week met twee tegenlagen. “Nu doorpakken naar een mooi slot” aldus de hoofdcoach.

Volgende week mogen de dames naar Den Helder. Daar spelen zij (voor de competitie) tegen Dozy BV Den Helder, dat over drie weken ook de tegenstander in de bekerfinale zal zijn. De kaartverkoop voor die bekerfinale is inmiddels geopend, kaarten dienen gereserveerd te worden via www.cbvbinnenland.nl/bekerfinale