Afgelopen zaterdag werd in Eindhoven bij de tegenstander Tantalus wederom gewonnen door het eerste heren team uit Barendrecht. De afgetekende overwinning (53-91) kwam eigenlijk pas in de tweede helft tot stand.

REDELIJKE EERSTE HELFT, GOEDE TWEEDE.

De thuisploeg won de sprongbal en tekende daarna voor de eerste punten van de wedstrijd, maar na dit moment pakte Binnenland eigenlijk gelijk het initiatief op. De spelverdelers Yasalde paz Costa en Ronald Schouten ondersteunde elkaar in aanvallend opzicht.  Eerst genoemde bepaalde de aanval en de ander maakte, vaak van afstand, de ballen af. Verdedigend moesten de Barendrechters nog wel even zorgen voor een betere organisatie, want nu was het in het eerste kwart af en toe gewoon scores uitwisselen 18-20.

“Ondanks dat ik net terug kom van een blessure helpt de balans in het team mij met een goed ritme vinden en dat speelt net wat makkelijker.” – R. Schouten

Met tien punten in het tweede kwart gaat Ronald gewoon lekker door waar hij mee bezig was. Op het veld werd vaak een overtal situatie gecreëerd waaruit enkele makkelijke scores uit voortkwamen. Het gevaar van de tegenstander kwam vaak uit pick and roll situaties, waar met name de kleine mannen handig gebruik maakte van de ruimte die ontstond. Op deze manier kon Binnenland niet echt uitlopen. Al was er met ingaan van de rust wel een kleine voorsprong 35-43.

Coach Božić eiste voor de tweede helft meer scherpte in de defence. Het kan niet zo zijn dat gemaakte afspraken niet na worden gekomen en er gebrek aan concentratie is. Het team pakte deze boodschap goed op. Er werd nu beter met elkaar gecommuniceerd in het veld, waardoor iedereen exact wist waar het gevaar dreigde te komen en dit gestopt kon worden. De schoten die de tegenstander nog kreeg waren vaak wanhoopspogingen en zodoende ook mis. In aanvallend opzicht ging de bal goed rond en werden er mooie aanvallen afgewisseld met snelle fast-breaks. Op deze manier kon de voorsprong een beetje uitgebreid worden naar 45-63.

In het laatste kwart werd hier door Vloeregalisatie Verhagen/Binnenland heren 1 nog een tandje bovenop gedaan. En zo bleken ook de jonge talentvolle spelers Joris Visser en Felton van der Geest moeiteloos mee te kunnen met het niveau van deze tweede helft. Beide mannen lieten zien waarom ze een plekje in de hoofdmacht hebben verdiend. Hard verdedigen en aanvallend je kans pakken wanneer deze komt. Deze bijdrage levert een kwartstand van 8-28 op. Wat uiteindelijk een eindstand brengt van 91-53.

Topscorers: S. van Vilsteren 24, Schouten 22, Paz Costa 15, Van de Pol 11