De eerste helft verliep voor de Barendrechtse hoofdmacht nog prima. Mooie aanvallen en goede verdedigende stops, maar in de tweede helft ging het helemaal mis. De scherpte was blijkbaar in de kleedkamer achter gebleven en het eerste verlies is een feit in Berkel en Rodenrijs.

PLOEGEN AAN ELKAAR GEWAAGD

Het team van BV Squirrels schoot uit de startblokken en pakte heel snel een 5-0 voorsprong. Maar twee minuten later stonden de teams alweer op gelijke hoogte. Via de lange mannen was er veel dreiging onder de basket, maar de Binnenlanders konden dit redelijk onder controle houden. In de aanval was het vaak Sjoerd van Vilsteren die de basket makkelijk kon vinden. Mede doordat de bal goed rond ging en over vele schijven een vrije man gevonden kon worden eindigde deze periode in een 16-21 voorsprong.

In het tweede kwart schakelde de tegenstander over naar een andere defence. Er werd deels een zone neergezet en Binnenland reageerde hier gelijk goed op, maar dit resulteerde niet direct in scores. Aan de andere kant van het veld was de verdediging van de Binnenlanders gewoon prima op orde. Hierdoor kon geen van beide ploegen echt een run plaatsen. Grote winnaars waren de toeschouwers, want er ontstond een boeiende strijd. Met een periodestand van 12-12 kon de voorsprong van vijf punten voor Binnenland gehandhaafd blijven.

Na de rust had de wedstrijd ineens een heel ander beeld gekregen. De scherpte was er helemaal uit bij de Barendrechtse ploeg. Balverlies en losse ballen die niet gepakt werden hadden tot gevolg dat de voorsprong snel verdwenen was. Met een time-out probeert coach Bozic het onheil nog te keren, maar ook het verdere verloop van deze periode was dramatisch. In de verdediging van Binnenland was meer social distancing te zien dan op de tribune bij de toeschouwers.  Zo werd het 23-10 in deze tien minuten en was er ineens een achterstand.

“Je kan altijd een minder kwart hebben, maar nu werden er teveel onnodige fouten gemaakt. We zullen hiermee aan de slag moeten .” –  S. van Vilsteren

Het vierde kwart was aanvallend vooral iets beter doordat de schoten vielen, maar als dat aan de andere kant dan ook zo is blijft het lastig. Inmiddels was de energie ook volledig verdwenen uit de ploeg en kon de tegenstander de wedstrijd zakelijk uitspelen. Vloeregalisatie Verhagen/Binnenland heren 1 liep hierdoor tegen zijn eerste verlies aan 77-62. Knop om en komende zaterdag thuis een nieuwe kans op twee punten.
Topscorers: S. van Vilsteren 21, Schouten 19, Paz Costa 10,