De jongens van MU16-1 zijn afgelopen zaterdag tegen een forse nederlaag aangelopen tegen koploper MBCA.

Alhoewel de Amstelveners een groot deel van de wedstrijd de waan in stand hielden dat onze jongens nog redelijk mee konden komen, kon er na afloop niet anders worden vastgesteld dat je met 68-132 toch weinig te vertellen hebt gehad.

De Barendrechtse mannen begonnen sterk, de overwinning van vorige week leek wat zelfvertrouwen in het team gepompt te hebben. Men weet elkaar goed te vinden en weet lange tijd binnen de 20 punten achterstand te blijven.

Wanneer Bradley Brusselman (1x), Morris van Herwijnen (2x) en Tijmen van’t Holt (1x) er in kort tijdsbestek wat 3-punters in rammen staat het zo’n 5 minuten voor de rust 28-42. Er lijkt perspectief en reden tot tevredenheid tegen deze absolute kampioenskandidaat.

Maar helaas verliezen de jongens daarna de controle en wordt er teveel voor eigen succes gegaan. MBCA weet daar wel raad mee en gaat rusten met een ruime 68-38 voorsprong.

In het begin van de derde periode weten de mannen de achterstand nog terug te brengen tot 24 punten maar daarna gaat het op dezelfde wijze verkeerd als in de eerste helft. Veel onnodig balverlies en het missen van opgelegde kansen geven MBCA vrij spel en leiden tot het te hoge verschil. Het is duidelijk dat de ploeg van trainer Jasper van den Adel al een aantal stappen heeft gezet sinds de zomer maar er zal meer vastigheid en scherpte in moeten komen om het de top 6 van deze sterke eredivisie moeilijk te maken. Jurian de Pater (15), Yanick Valies (13) en Morris (12) schoten zich in de dubbele punten.

Komende zaterdag helaas geen herkansing tegen Apollo Amsterdam.