Op woensdagavond werd in, nog altijd lege, sporthal Clein Duin de topper tussen Sportiff Company Grasshoppers en 4Consult/Binnenland afgewerkt. In de vorige ontmoeting, een ruime 14 punten winst voor Binnenland, speelden de Katwijkse dames zonder Ilse Kuijt. Zij keerde nu terug in de selectie. Aan de kant van Barendrecht werd in de loop van de woensdag duidelijk dat Eline Kasius niet mee zou spelen. Vanwege een blessure werd zij uit voorzorg aan de kant gehouden.

#11 Eline Kasius deed uit voorzorg niet mee

Voor Van Rangelrooy was het de vraag hoe het team zou draaien zonder een van zijn belangrijke wapens. Hij ruimde in zijn basis vijftal een plek in voor Maaike van Zeijl en gaf Jaida Roper ook een plek. Een zeer stroeve start volgt. In het eerste kwart weten alleen Jamailah Adams, Marlou de Kleijn (4 punten) en Lisa van den Adel te scoren. Daar zet Grasshoppers met fanatiek spel, maar liefst 17 punten tegenover.

Het belooft een zware avond te worden, zeker als ook in het tweede kwart Lisa van den Adel uitvalt met een enkelblessure. De captain moet door assistent-coach Linda Appers naar de kant geholpen worden. Bij 20-12 neemt Van Rangelrooy een time-out. Maaike van Zeijl weet daarna twee goede scores te produceren. Daarna is het Grasshoppers dat weer een run plaatst. Het is wederom Maaike van Zeijl die scoort en een overbrugbare achterstand van 27-20 op de borden zet.

Een erg lage ruststand voor een wedstrijd tussen twee ploegen die normaal allebei makkelijk en veel scoren. Na rust komt Binnenland met vlagen beter in het spel. Marlou de Kleijn is niet af te stoppen en krijgt een aantal vrije worpen mee. Het lijkt erop dat zij met een score de eindstand van het derde kwart op 40-37 zet, echter scoort Ilse Kuijt een buzzer beater drie (43-37).

Het vierde kwart begint voor de thuisploeg goed, ze lopen wederom uit: 48-42. 4Consult/Binnenland vecht zicht echter wederom terug en komt zelfs langszij bij een 48-48 stand. De spanning stijgt en het rommelige spel van beide ploegen neemt toe. Bij 54-52 scoort Sonja Kuijt een driepunter en roept Van Rangelrooy zijn ploeg naar de kant voor een time-out. Het lukt Binnenland niet meer om die vijf punten achterstand te verkleinen. Elke score van een Barendrechtse wordt beantwoord door een score van de thuisploeg. De “stop-de-klok” techniek werkt niet en Grasshoppers maakt de laatste vier punten van de vrije worp lijn. De 64-57 uitslag laat zien dat er kansen waren op winst, maar eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat Grasshoppers uiteindelijk terecht de wedstrijd won.

Voor Binnenland ligt de focus meteen op de volgende game. Cangeroes Utrecht zal dan in sporthal De Driesprong op bezoek komen. De livestream van die wedstrijd is wederom gratis en te vinden via onze website en social media.