Na lang wachten op tegenstander Keijser Capital Martini Sparks, vanwege een grote file onderweg, begon de wedstrijd een half uur later dan gepland. De Sparks hebben inmiddels een andere coach, Robert Tinga, die vooraf aangeeft dat zijn ploeg wat meer ruimte in de bucket wil creëren en wat meer 1 tegen 1 basketball richting de basket wil spelen. In Barendrecht zijn ze al een stuk verder en geeft Joost van Rangelrooy aan dat hij juist nu nog meer zijn eigen ploeg aan het analyseren en bijsturen is.

In het eerste kwart komen beide ploegen moeizaam op gang. Na vijf minuten staat er een 8-6 op het scorebord en is het aantal missers van beide ploegen ruim. Het vervolg van dit kwart is vooral voor de Sparks. Aan de hand van een sterk spelende Kim Jaasma (13 punten dit kwart) nemen de Harense dames brutaal de leiding, 16-21.

Wat er in de twee minuten tussen de twee kwarten precies gezegd is weten we niet, maar het heeft effect. Jamy de Kock (2x driepunter) en Marlou de Kleijn (tweepunter) starten een run die Haren niet kan stoppen. Binnenland zet de run, ondanks een time out van de coach van Haren, voort tot uiteindelijk een 18-0 run. De scores aan Barendrechtse zijde zijn goed verdeeld, waarbij opvalt dat het schotpercentage nog niet goed is. Wel pakt het thuisteam een groot aantal aanvallende rebounds voor tweede kansen. Verdedigend zit het dit kwart goed in elkaar en na een kwartscore van 20-4 wordt de rust bereikt, 36-25.

#30 Marlou de Kleijn goed voor 20 punten in slechts 24 minuten.

In basketball zegt een voorsprong van 11 punten niet heel veel, maar in dit geval wel. Het kwaliteit verschil tussen beiden ploegen is te groot en het lijkt een onmogelijke klus voor Haren om dit gat te dichten. Het derde kwart ligt het tempo een stuk hoger en komen de scores van alle kanten. Haren scoort rustig mee, maar voor elke score van de Sparks produceert Binnenland er twee. Marlou de Kleijn trapt het gaspedaal een beetje in en 6 minuten 11 punten. Jamy de Kock produceert weer een drietje en ook Gabriëlle van den Bosch weet hoe dat moet (2 stuks). Opvallend is de rol van Jaida Roper die in dit kwart maar liefst 5 assists weet te produceren. 4Consult/Binnenland gooit er dit kwart 30 punten in. De tussenstand, 66-41, geeft een duidelijk beeld van de verhoudingen tussen beide ploegen.

Van Rangelrooy wisselde in de eerste drie kwarten al naar hartenlust en gaf voor rust al minuten aan één van zijn bankspeelsters, Denise van Dijk. In dit laatste kwart brengt hij ook Evi Overgaauw en Fabiënne Dijkshoorn binnen de lijnen. Jamy de Kock scoort in dit kwart haar vierder driepunter (4 op 4) en zorgt er mede voor dat het gat 30 punten bedraagt. Jamy wordt tot woman of the match verkozen door de 100% score en haar 14 punten. Marlou de Kleijn (20 punten) of Jaida Roper (9 assists en 12 punten)  hadden hier misschien ook wel aanspraak op gemaakt, maar de uitverkiezing van Jamy is terecht. Het lijkt er overigens op dat er een winst met 30 punten geboekt gaat worden, echter zijn de laatste twee scores van de Sparks waardoor de uiteindelijke stand op het bord 88-63 is.

Woman of the game: Jamy de Kock 4 uit 4 driepunters en 12 punten in totaal

Een uiteindelijk ruime overwinning na een matig eerste kwart waarbij zowel de scores als minuten goed over het team verdeeld zijn. Volgende week treffen beiden ploegen elkaar weer, dan in Haren. Die week erna staat een echte topper op het programma. Op 3 april komt dan koploper Lekdetec.nl uit Bemmel op bezoek.