De tweede wedstrijd in de kwartfinale wordt gespeeld in Utrecht. Cangeroes Utrecht moet deze wedstrijd winnen om kans te maken op de halve finale. Voor 4Consult Binnenland is het nog geen “moetje”, maar zou een de winst wel erg welkom zijn voor een paar extra dagen rust.

Vanaf de start is Binnenland scherp en loopt het rustig uit naar een comfortabele voorsprong van zes punten. Mede door veel punten van Marlou de Kleijn en meerdere driepunters van Gabriëlle van den Bosch is het na het eerste kwart zelfs 15-24. Het tweede kwart ontlopen beide ploegen elkaar in het begin nauwelijks. Op ongeveer de helft van het kwart is het 7-7 en dus 22-31. Joost van Rangelrooy is zeer actief langs de lijn en dat werpt zijn vruchten af. Met nog twee minuten te gaan staat het ineens 27-44. Bij 31-49 breekt de rust aan.

Na de rust swingt Binnenland over het veld. De speelsters op de bank zijn luidkeels aanwezig en na een 2-20 run is de wedstrijd in het derde kwart eigenlijk al gespeeld. Marlou de Kleijn is scorend niet te stoppen en maakt dit kwart 12 punten. Jaida Roper laat zien het scoren niet verleerd te zijn en maakt er ook 10. In het laatste deel van de wedstrijd krijgt iedereen speeltijd en valt vooral de rol van Jamy de Kock op. De guard speelde een goede wedstrijd en schoot 3 uit 3 vanachter de driepuntslijn (11 punten totaal). Daar waar normaal de productie bij een ruime voorsprong nog wel eens achterblijft is dat nu niet het geval. De ploeg gaat hard door en eindigt pas bij 108-60.

De winst betekent een plek in de halve finale. De tegenstander in die halve finale is nog niet bekend, omdat in de andere kwartfinale beide ploegen eenmaal wist te winnen. Na zaterdag zal duidelijk worden welke ploeg er op dinsdag naar sporthal De Driesprong mag afreizen. Noteert u maar alvast de tijd van 20:15 in uw agenda. Dan zal de livestream beginnen met een pregame. De wedstrijd begint om 20:30.