De tweede wedstrijd in de halve finale wordt gespeeld in De Schaapskooi in Bemmel. Beide ploegen verschijnen compleet aan de start van de wedstrijd, waarbij duidelijk is dat wanneer Binnenland wint zij doorgaan naar de finale. Voor Bemmel was het een do or die game.

Het eerste kwart start 4Consult furieus en staat binnen no-time met 10-0 voor. Een Bemmelse time-out leidt tot een 0-8 run en beide teams zitten goed in de game. Naar het einde van het kwart toe loopt Binnenland makkelijk uit. De 18-29 tussenstand is daarvan het gevolg.

In het tweede kwart gaat Binnenland vrolijk door. Bemmel moet bij 26-43 en nog een kleine vier minuten te gaan vluchten in hun laatste time-out van de eerste helft. Wederom heeft de time-out effect en Lekdetec.nl sluipt terug tot een 32-45. Direct neemt Joost van Rangelrooy zijn tweede time-out om de run te breken. Dat lukt en Binnenland eindigt met een 0-6 run, 32-51.

Lekdetec.nl geeft na rust niet op en start goed met een 4-0 run. Binnenland geeft echter geen krimp en na het uitwisselen van scores staat het halverwege 39-56. 4Consult vergroot aan de hand van Jamailah Adams de voorsprong naar 45-65. Wat opvalt is dat de Barendrechtse ploeg als een malle strijd levert, verdedigend worden er nauwelijks kansen weggegeven. De mooiste play van het derde kwart is een buzzer beater van Jamy de Kock op assist van Marlou de Kleijn.

Het laatste kwart wordt ingegaan met een 55-73 voorsprong. Joost van Rangelrooy wisselt dan veel door en ook de “bankers” pakken hun kansen. Jamy de Kock gaat een tegen en finisht heel sterk. Beyza Okayben duikt op elke losse bal, Maaike van Zeijl staat sterk te rebounden en ook Eva van Oosten maakt een goede invalbeurt. Binnenland overtreft de tegenstander en de score loopt op tot 63-87 met nog 3 minuten. Marlou de Kleijn wordt dan naar kant gehaald na een, aan beide kanten van het veld, fenomenale prestatie.

De wedstrijd is dan gespeeld en Van Rangelrooy weet dat zijn team voor het eerst sinds een aantal jaar weer in de finale staat om de play-offs.

Die finale reeks begint aankomende dinsdag. De tegenstander is nog niet bekend. Volg onze social media voor de laatste updates!