Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 2 december 2013
Binnenland Dames 2 wint en is koploper (Dames 2 Team)

Uitslagen en standen


De dames van het door Oculenti gesponsorde Binnenland moesten zaterdag naar Haarlem om te spelen tegen Onze Gezellen. Vorige week wonnen de Barendrechters met ruime cijfers van dit team. De coach van de Haarlemmers had beloofd het nodige te gaan verzinnen om de Binnenland machine af te stoppen. Binnenland kon dit maal niet beschikken over een complete selectie omdat een aantal speelsters met het dames 1 team mee moesten doen. Daarnaast waren een aantal speelsters de afgelopen week ziek geweest waardoor er niet optimaal getraind kon worden. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

In het eerste kwart nam Binnenland direct een kleine voorsprong maar het miste ook veel open kansen. Hierdoor bleef in de eerste minuten een grote voorsprong uit en bleef Onze Gezellen in de wedstrijd. Na 6 minuten stond het 2-7 in het voordeel van Binnenland. De Barendrechters moesten erg wennen aan alles wat door de scheidsrechters werd toegestaan en liet de Haarlemmers dan ook terug in de wedstrijd komen. 8-10 na 8 minuten. Dan gaan de Binnenlanders beter spelen en zetten een voorsprong op het bord van 10-21 na het eerste kwart.

De eerste minuten van het tweede kwart is voor Onze Gezellen. Vooraf was gewaarschuwd voor de afstandschoten van de thuisploeg maar de Barendrechters stonden niet strak genoeg te verdedigen. Daarnaast stonden de Barendrechters niet scherp genoeg in de rebounds van de gemiste schoten en kregen de Haarlemmers steeds een tweede of derde kans om te scoren. Wederom kwam Onze Gezellen terug. 17-21 na 3 minuten. In een Time out werd wederom gewezen op de strakke verdediging en de te pakken rebounds. Binnenland pakte dit heel goed op en liep gemakkelijk uit naar een ruststand van 23-40.

In de rust werd door coach Ron den Hoedt benadrukt dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en dat de dames scherp moesten blijven in de tweede helft. Onze Gezellen deed er een schepje bovenop om toch terug te komen in de wedstrijd. Binnenland leed veel onnodig balverlies en verdedigend liet het veel gaten vallen. Onze Gezellen kwam dan ook terug in de wedstrijd. Binnenland kon de rust niet meer vinden in hun eigen spel en liet zich van de kaart brengen. Het scoorde dan ook maar 6 punten in dit kwart.

Bij een stand van 40-46 werd het vierde kwart begonnen. De aanvalslijnen werden wederom opgepakt en verdedigend een stapje erbij. Binnenland toe de wedstrijd weer naar zich toe en leek na 5 minuten de wedstrijd te beslissen, stand 44-55.  De schutter van Onze Gezellen kreeg echter net iets te veel ruimte en schoot van ver de voorsprong van Binnenland van het bord en met nog twee minuten te gaan had Binnenland nog maar een voorsprong van 3 punten, 52-55. Dan laat Binnenland zien waar het voor gekomen is. Nog harder werken in de verdediging waardoor Onze Gezellen niet meer in scoringspositie kwam. Alle rebounds werden gepakt en aanvallend werden de lijnen strakker gelopen. Onze Gezellen scoort niet meer en Binnenland wint dan ook terecht met 52-60.

Door deze overwinning is Binnenland de tijdelijke koploper in de competitie. Volgende week spelen de Binnenland dames hun laatste wedstrijd voor de winterstop. Op zaterdag 7 december 2013 komt om 12:15 uur Leiderdorp op bezoek in de Barendrechtse Driesprong. Leiderdorp staat laatste in de poule maar mag absoluut niet onderschat worden. Het is een zeer ervaren team en heeft alle wedstrijden maar nipt verloren.  Ook dit beloofd weer een mooie wedstrijd te worden.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1 tegen Keijser Capitals Thuis
23-11-2019, 20:45uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Tantalus THUIS
16-11-2019, 20:00u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Maandag 25-11
aanvang 20:00u
in de Tipp Inn30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.