Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 15 december 2013
Aarnoudse/Binnenland niet in de problemen tegen Punch (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


Zaterdagavond moest Aarnoudse/Binnenland het opnemen tegen Punch uit Delft. Deze studentenploeg doet het dit seizoen verrassend goed. Zo werden final four kandidaten Groene Uilen en Orca’s al verslagen en staat het op een keurige zesde plaats. Bij Aarnoudse/Binneland keren Kevin Karam en Niels Plieger weer terug vanuit de ziekenboeg, maar ontbreekt Yasalde paz Costa nog altijd.

De thuisploeg begint scherp aan het duel en bij een stand van 8-4, na een fraaie score van Wouter, neemt Punch zijn eerste time-out. Onder aanvoering van Sander gaat Aarnoudse/Binnenland goed door en scoort het vrij gemakkelijk in deze fase. Een hele verre driepunter van Punchspeler Maria, houdt de bezoekers nog enigszins in de buurt van de thuisploeg. Toch bouwt Aarnoudse/Binnenland de voorsprong vakkundig verder uit. Een prachtige score van Marvin, die met een fakepass een open lay-up voor zichzelf creëert, zorgt voor 23-12. De laatste score van het eerste kwart komt op naam van Reinier. Eindstand eerste kwart 25-12.

In het tweede kwart speelt Aarnoudse/Binnenland aanvallend een stuk minder gemakkelijk. Het tempo ligt lager dan in het eerste kwart en ook zijn de ruimtes vaak te klein. Doordat de verdediging staat als een huis, kan Punch niet echt profiteren. Slechts 6 punten kunnen de bezoekers toevoegen aan hun totaal in dit kwart. Halverwege dit kwart heeft Aarnoudse/Binnenland al een voorsprong van ruim 20 punten: 33-12.  De ruststand is 37-18.

De eerste punten van de thuisploeg komen tot stand door middel van een spectaculaire alley-oop van Sjoerd na een perfecte pass van Sander. Wel komt Punch duidelijk scherper uit de kleedkamer. Waar de schoten in de eerste helft niet wilden vallen, vallen ze nu wel. Doordat Aarnoudse/Binnenland zelf ook blijft scoren, blijft de voorsprong vrijwel in takt. De thuisploeg realiseert dat het vooral belangrijk is de zaken verdedigend op orde te hebben. Punch probeert vooral terug te komen door veel driepunters te schieten. Halverwege het derde kwart is de stand 54-35 na een driepunter van Raven. Als Raven ook twee vrije worpen benut en Marvin van afstand raak schiet wordt de maximale voorsprong bereikt: 58-36.

In het laatste kwart zet Punch nog een keer vol aan. Na drie minuten in het kwart komt de Delfste ploeg, vooral via afstandsschoten, terug tot 60-48. Dan trekt Aarnoudse/Binnenland verdedigend de touwtjes verder aan en behoudt het de controle over de wedstrijd. In de laatste minuut bepalen Niels en Raven de eindstand op 74-54. Door deze overwinning blijft Aarnoudse/Binnenland koploper in de promotiedivisie.

Aankomende woensdag ontvangt Aarnoudse/Binnenland eredivisie ploeg Den Helder Kings in de Driesprong voor een bekerduel, aanvang 20:45 uur.

Scores: Sander 21 (9 rebounds, 4 assists), Raven 12 (5 rebounds, 3 steals), Sjoerd 8 (6 rebounds, 6 assists, 3 steals), Marvin 8, Martijn 6 (4 steals), Kevin 5, Floris 4, Niels 4, Wouter 2, Dennis 2, Reinier 2.


www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.