Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 23 december 2013
Aarnoudse/Binnenland eindigt eerste helft als koploper (Heren 1 Team)


Afgelopen woensdag was Aarnoudse/Binnenland heel dicht bij een stunt in het bekertoernooi. Pas in de laatste minuut moest de koploper van de promotie divisie zijn meerdere erkennen in de eredivisionist Den Helder Kings. Nu was het zaak dat de ploeg weer scherp aan de start zou verschijnen voor de lastige uitwedstrijd tegen Leiden 2. Bij Aarnoudse/Binnenland ontbreken Kevin en Yasalde.

Leiden 2 vliegt uit de startblokken, in een enorm hoog tempo wordt de ene na de andere driepunter binnengeschoten. Na 4 minuten kijkt Aarnoudse/Binnenland tegen een ruime 17-3 achterstand aan. Na een time-out komen de bezoekers duidelijk met een andere mentaliteit het veld op. De verdedigende intensiteit wordt flink opgeschroefd en daarmee wordt de Leidse aanval vrijwel volledig stilgelegd. Een driepunter van Sander leidt een goede fase van Aarnoudse/Binnenland in en vlak voor het einde van het eerste kwart kan Sjoerd de achterstand terugbrengen tot 19-14.

In het tweede kwart blijft Aarnoudse/Binnenland bijzonder goed verdedigen. Leiden weet kan geen openingen vinden en mist dan ook kans op kans. Via 6 punten van Dennis neemt Aarnoudse/Binnenland de leiding over de in de wedstrijd: 19-22. Als Leiden enigszins weet aan te klampen, kunnen de bezoekers met slim spel de voorsprong verder uitbouwen. Scores van Wouter en Raven zorgen voor 23-30. Dezelfde Raven bepaald met een driepunter de ruststand op 26-33.

Martijn, afgelopen woensdag de absolute uitblinker tegen Den Helder, scoort zijn eerste punten van de wedstrijd aan het begin van het derde kwart. De jonge en talentvolle ploeg uit Leiden probeert duidelijk fanatieker de spelen, maar Aarnoudse/Binnenland laat zich niet snel van de wijs brengen.

Na twee scores van Wouter is de stand 33-39. Onder aanvoering van de onvermoeibare uitblinker Sjoerd blijven de bezoekers prima verdedigen en heerst te ploeg ook in de rebound. Aan het einde van het derde kwart plaatst Aarnoudse/Binnenland nog een kleine eindsprint en vergroot het de voorsprong naar 41-51.

Marwin, die Yasalde prima heeft vervangen de afgelopen wedstrijden, opent met een driepunter het vierde kwart. Daarna kan diezelfde Marwin vanaf de vrije worplijn de voorsprong op 43-56 brengen. Als Leiden iets terug doet, komt Sjoerd door met een driepunter: 46-59. Na een aantal scores van Martijn is het Raven die via twee goede drives zorgt dat de opgebouwde voorsprong intact blijft. Eindstand 54-69. Na de matige openingsfase kan Aarnoudse/Binnenland tevreden terug kijken op een wedstrijd die vooral door de uitstekende verdediging is gewonnen. Met deze overwinning sluit Aarnoudse/Binnenland een zeer succesvolle eerste helft van de competitie af. De ploeg staat met slechts 1 nederlaag en 12 overwinningen op de eerste plaats. Op 11 januari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Red Giant uit Meppel.

Scores: Sander 13 ( 5 rebounds, 3 assists), Sjoerd 11 (6 rebounds, 4 steals), Raven 11, Floris 10 (3 assists), Marwin 6 (5 rebounds, 4 assists), Martijn 6, Wouter 6 (6 rebounds), Dennis 6.   


www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.