Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 12 januari 2014
Aarnoudse/Binnenland wint eenvoudig van Red Giants (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


Na een korte winterstop hervat Aarnoudse/Binnenland de competitie tegen Red Giants uit Meppel dat op de vierde plaats in de competitie staat. De uitwedstrijd was met 53-74 gewonnen door Aarnoudse/Binnenland en dat was een van de beste wedstrijden die de ploeg speelde in de eerste helft van de competitie. Bij de thuisploeg ontbreken Yasalde (vakantie), Kevin (werk) en Wouter (blessure).

Beide ploegen hebben duidelijk moeite om op gang te komen aan het begin van de wedstrijd. De scherpte ontbreekt nog en scores blijven dan ook uit. Een lay-up met bonus van Raven doorbreekt de impasse en onder aanvoering van dezelfde Raven en Sjoerd, loopt de thuisploeg snel uit naar 10-4. Raven en Sjoerd scoren uiteindelijk samen 17 van de 19 punten in het eerste kwart dat eindigt met een 19-9 stand.

In het tweede kwart halen beide ploegen bij lange na niet het niveau dat ze kunnen halen. Er wordt slordig gespeeld en veel eenvoudige kansen worden gemist. Als Red Giants speler Rikus Ten Napel zich uiteindelijk met de score gaat bemoeien, kunnen de bezoekers de achterstand terugbrengen tot 23-18. Via twee scores van Sjoerd kan Aarnoudse/Binnenland weer uitlopen naar 27-19. Een matig kwart wordt uiteindelijk afgesloten door een prima drive van Sander die daarmee de ruststand bepaalt op 32-23.

Aan het begin van het derde kwart weet Aarnoudse/Binnenland de bezoekers met een pressverdediging in grote problemen te brengen. De ploeg uit Meppel leidt veel balverlies en de thuisploeg kan razendsnel uitlopen naar 37-23. Na een time-out schakelt Red Giants over op een zoneverdediging. Floris maakt dan dankbaar gebruik van de extra ruimte die hem wordt geboden en schiet er 2 driepunters achter elkaar in: 43-23. Red Giants probeert via Wim van der Kamp weer aansluiting te vinden, maar dankzij scores van Raven blijft de 20 punten voorsprong gehandhaafd: 51-29. Als Sjoerd weer in het veld komt, gaat hij zich direct met de score bemoeien. Omdat de verdediging van Aarnoudse/Binnenland prima functioneert en er geen veldscores worden toegestaan, kan de thuisploeg verder uitlopen naar 59-33.

In het vierde kwart bloedt de wedstrijd een beetje dood. Het is duidelijk dat Aarnoudse/Binnenland deze wedstrijd zal gaan winnen en dat komt het slot van de wedstrijd niet ten goede. Er wordt minder scherp verdedigd en daardoor kunnen beide ploegen redelijk eenvoudig scoren. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in een ruime 79-51 overwinning voor Aarnoudse/Binnenland. Volgende week gaat Aarnoudse/Binnenland op bezoek bij titelkandidaat Groene Uilen uit Groningen.

Scores: Sjoerd 22 (5 rebounds), Raven 20 (4 rebounds), Floris 11 , Sander 7 (7 rebounds, 9 assists, 3 steals), Marvin 5, Dennis 4, Reinier 3, Martijn 2 (4 rebounds, 6 assists, 4 steals), Stef 2.   

 


www.binnenlandheren1.nl
www.binnenlandheren1.nl


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.